Aada Uhlgrén

viestintäkoordinaattori
Ikä: 22
Kunta: Turku
Vaalipiiri: Varsinais-Suomi

Olen 23-vuotias ja työskentelen poliittisen viestinnän parissa Turun SDP:llä. Koulutukseltani olen ravintola-alan ammattilainen ja työskennellyt myös tarjoilijana. Haluan rakentaa reilumpaa työelämää kiinnittäen erityistä huomiota matalapalkka-alojen ongelmiin. Viime kuntavaaleissa olin Turun nuorin ehdokas ja halusin lähteä vaikuttamaan, sillä olin huolissani lastensuojelun tilanteesta sekä nuorten pahoinvoinnista. Nämä arvot eivät ole muuttuneet ja olen päässyt vaikuttamaan nuorten asioihin kulttuuri- ja nuorisokunnan aktiivisena varajäsenenä. Olen ollut viemässä läpi ryhmämme kanssa mm. Nuorten Yökahvilaa sekä onnistuimme tavoitteessamme saamaan yhden vakituisen nuorisotilan Turun keskustaan – nyt niitä on kaksi.
Luottamustehtävien kautta, sekä työni valtuustoryhmän sihteerinä on antanut kattavan perehdytyksen Turun kuntapolitiikkaan. Harrastan ratsastusta, talvisin käyn ulkojäillä luistelemassa sekä ohjatuilla ryhmäliikuntatunneilla. Pidän valokuvaamisesta ja musiikista.

Minulle tärkeää

TYÖ

Kasvavassa kaupungissa on työtä ja pienillekin yrityksille mahdollisuuksia investoida ja kasvaa. Vastentahtoista osa-aikatyötä tulee kitkeä ja työntekijöiden hyvinvointia edistää. 2020-luvulla työelämän haasteet liittyvät työntekijöiden jaksamiseen, toimeentuloon, vuokratyöhön, pakkoyrittäjyyteen, vastentahtoiseen osa-aikatyöhön, mielenterveysongelmiin, työperäiseen hyväksikäyttöön sekä alipalkkaukseen.

NUORET

Nuorten pahoinvointia tulee ennaltaehkäistä voimakkaammin. Haluan kuuluttaa erityisesti ennaltaehkäisevän harrastustoiminnan merkitystä nuorten hyvinvoinnille - on kyse sitten kulttuuri-, nuoriso tai liikuntaseurojen toimintaedellytyksistä tai kaupungin omasta nuorisotyöstä. Kannatan myös siirtymistä malliin, jossa nuorten koulupäivät alkaisivat joka päivä klo 9:00. Tämä edesauttaisi nuorten jaksamista ja sillä voisi olla myönteisiä vaikutuksia oppimistuloksiin.

YMPÄRISTÖ

Kulttuuria ja liikuntaa tulee olla saatavilla keskustassa ja lähiössä esim. Lisätään ulkokuntopuistoja. Tavoitteena urbaani kaupunki, joka kutsuu liikkumaan ja viihtymään. Julkisen liikenteen tulee olla vaihtoehto niin vuorotyöläiselle kuin perheenäidille. Linja-autojen rinnalle tarvitaan raitiotietä ja lähijunaliikennettä. Liikkumisen tulee olla turvallista ja sujuvaa pyörällä, autolla ja kävellen. Saaristomerestä täytyy pitää hyvää huolta sekä edistää sen vetovoimaa matkailun näkökulmasta.