35-vuotias yhteiskuntatieteilijä energia-alalla, intohimona ekologisesti kestävän ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen. Helsingistä tulee kunnollinen kaupunki, kun liikkuminen on sujuvaa julkisilla ja jalan, asumisen hinta ei hivo pilviä ja kaupungissa on tarjolla kaikille kiinnostavia palveluita ja kulttuuria. Kaikki tämä pitää toteuttaa kaupunkiluontoa kunnioittaen ja painaen hiilijalanjälkemme nollaan mahdollisimman nopeasti.
Minulle on tärkeää, että Helsinki on Suomen pääkaupunkina vastavoima hallitukselle, joka vie Suomea väärään suuntaan.
Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Helsingissä ja palasin kotiin v. 2021 asuttuani 11 vuotta muualla. Asun Ruskeasuolla vaimoni kanssa. Päivätyöni teen kaupunkien kestävän energiasiirtymän parissa, muun muassa edistäen hiilineutraalia kaukolämpöä, hukkalämmön hyödyntämistä ja vahvoja sähkönsiirtoverkkoja. Arjessani liikun keväästä syksyyn fillarilla ja läpi vuoden julkisilla. Vapaalla lenkkeilen ja kuljeksin Keskuspuiston maastoissa.
Minulle tärkeää
Kestävä ja asukaslähtöinen kaupunki
Helsinki muuttuu ja kasvaa vauhdilla. Aiempien vuosikymmenten isoja mokia kaupunkisuunnittelussa on paikattu parantamalla julkista liikennettä ja rakentamalla lisää raideliikennettä. Lisärakentaminen pitää toteuttaa ensisijaisesti olemassaolevan kaupunkirakenteen sisälle ja välttää viheralueiden pienenemistä. Helsinkiin pitää kaavoittaa vain kaupunkimaista rakentamista, jotta rajallinen tila käytetään tehokkaasti.
Asumiskustannusten nousu pysäytettävä
Helsingissä asumisen hinta on kohonnut kestämättömän korkealle. Kaupunki voi vaikuttaa asumisen hintaan kaavoituksella ja siihen liittyvillä ehdoilla, tonttivuokrilla ja HEKA:n kautta rakentamalla ja pitämällä vuokratason kohtuullisena.
Asuntokaupan hidastuminen on jarruttanut omistusasuntojen hintakehitystä ja vapaiden markkinoiden vuokria, mutta ilmiö on tilapäinen. Uudisrakentamisen pysähdyttyä asuntomarkkinoilla nähdään nopeasti asuntopula, kun kysyntä alkaa elpyä.
Ilmasto- ja luontopositiivinen kaupunki
Helsingin ilmastopäästöt putoavat reippaasi vaalivuonna, kun Helen lopettaa kivihiilen polttamisen. Kaupungin tulee tukea energiayhtiönsä onnistumista hukkalämpö- ja pienydinvoimahankkeissaan, jotta Helsingin lämmitys saadaan nollapäästöiseksi 2030-luvun alkupuolella. Luontokadon torjunta tulee huomioida kaupungin viheralueiden ja esim. Helsingin Porkkalassa omistaman ulkoilualueen hoidossa sekä kaupungin tekemisssä hankinnoissa.