Anu Honkanen

Sairaanhoitaja, KTM
Ålder: 45
Välfärdsområde: Pohjois-Karjala
Kommun: Joensuu
Stadsdel: Pohjois-Karjala

Olen toiminut tällä kaudella aluevaltuutettuna ja turvallisuuden- ja varautumisen lautakunnan jäsenenä. Haluan päästä jatkamaan työtä paremman hyvinvointialueen, palvelujen kehittämisen sekä turvaamisen parissa.
Työskentelen sairaanhoitajana ikäihmisten palveluissa, joten näen joka päivä työssäni ne haasteet, joita tiukat säästötoimet, hoitajamitoituksen vähentäminen ja muut viimeaikaiset päätökset aiheuttavat. Luottamustoimien kautta näen alueemme erityistarpeina myös turvallisuuteen ja varautumiseen liittyvien päätösten olevan keskeisessä roolissa myös tulevaisuudessa.
Valtuutettuna olen tietoa hankkiva, tietoon perustuvia päätöksiä tekevä sekä sitoutuneesti työskentelevä. Näen myös asiat laajoina kokonaisuuksina ja pyrin katsomaan tulevaisuuteen ja näkemään muutoksen mahdollisuutena, ei vain asioiden huononemisena.
Vapaa-ajalla puuhaan koirien ja ulkoilun, lukemisen ja musiikin parissa sekä äidin roolissa kolmelle nuorelle.

Viktigt för mig

Turvallisuuteen ja varautumiseen panostaminen

Alueemme on laaja ja välimatkat ovat pitkiä. Alueella on turvattava tiukassa säästöpaineessakin riittävä määrä pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä ja -kalustoa. Rajan läheisyys ja maailmanpoliittinen tilanne lisää entisestään tarvetta varautumiseen ja valmiuteen toimia kriisitilanteissa. Tähän työhön on oltava resursseja ja varaa.

Omahoitaja-lääkärimallin kehittäminen alueella

Palveluverkossa ja sen kehittämisessä tärkeää on saavutettavuus koko hyvinvointialueella. Julkisia palveluita on vahvistettava ja tässä olisi otettava käyttöön omahoitaja-lääkäri malli. Ensikontakti voi olla hoitajalle digi- tai puhelinyhteytenä, kunhan yhteyttä saa sujuvasti ja hoitoon pääsee tarpeen mukaan. Hv-alueella tulee olla riittävästi henkilöstöresurssia toteuttaa mallia kaikilla terveysasemilla säännöllisesti, että hoitoonpääsy on saavutettavaa kaikille paikasta tai iästä riippumatta.

Ikäihmisten palveluiden laadukkuus ja riittävyys

Erilaisten palveluvaihtoehtojen tarjoaminen (kotiin vietävät palvelut, yhteisöllinen asuminen, tehostettu palveluasuminen) tarpeen mukaan. Riittävän hoitohenkilökunnan turvaaminen, henkilömitoituksen nostaminen sekä työssä jaksamisen parantaminen keskeisiä asioita kun ikäihmisten palveluita kehitetään. Hoitopolkujen selkeyttäminen ja sujuvuus, omaishoidon ja perhehoidon tukeminen ja kehittäminen tärkeää.