Kirsi Hartikainen

Asiakasohjaaja
Ålder: 62
Välfärdsområde: Keski-Suomi
Kommun: Kannonkoski
Stadsdel: Keski-Suomen hyvinvointialue
2443

Olen naimisissa, asun Kannonkoskella. Olen työskennellyt Sosiaali- ja terveysalalla noin 35 vuotta, siitä asiakasohjaajan virassa 12 vuotta. Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirryttäessä työni säilyi lähes ennallaan. Istun ensimmäistä kautta Kannonkosken kunnanhallituksessa sekä teknisessä lautakunnassa.
Minulla on työni kautta vahva kokemus ja näkemys siitä, mitä ja millaisia palveluja asiakkaat ja asukkaat Keski-Suomen hyvinvointialueella tarvitsisivat. Osa nyt jo tehdyistä päätöksistä ei välttämättä tuo säästöjä vaan käy toisinpäin.
Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus, itsemääräämisoikeus, oikeus hyvään hoitoon.
Moni miettii, onko politiikka enää reilua. SDP palauttaa ihmisten luottamuksen siihen, että reilu yhteiskunta on mahdollinen ja eikä kenenkään taakka muodostu kohtuuttomaksi. Kaiken voi tehdä reilummin!

Viktigt för mig

OIKEUDENMUKAISUUS JA OIKEA-AIKAISUUS

Jokaisen tulee saada hoitoa ja apua silloin kun sitä tarvitsee. Hoitotakuu tulee säilyttää 14 vrk:ssa. Hammashoitoon tulee päästä 4 kk:ssa. Oikea-aikaiset ja ennaltaehkäisevät palvelut vähentävät erikoissairaanhoidon tarvetta. Peruspalvelut tulee säilyttää myös pienissä kunnissa. Digipalvelut ovat hyvä lisä, mutta ei tule unohtaa, että ihminen tarvitsee edelleen toisen ihmisen rinnalleen. Meillä on liikaa yksinäisyyttä. Ensihoitoa tulee saada nopeasti riippumatta asuinpaikasta.

IKÄIHMISTEN HYVINVOINTI JA TURVALLISUUS

Ikäihmisten hoidon on oltava laadukasta, inhimillistä, yksilöllistä. Ikäihmisten tulee saada asua omassa kunnassa, lähellä omaisia, oli sitten kysymys palveluasumisesta tai lyhytaikaishoidosta. Kehitetään palveluita, mutta ei unohdeta ihmistä. Arvostetaan ja tuetaan omaishoitajan työtä. Omaishoidonpalkkioita ei saa pienentää. Riittävän henkilöstön turvaaminen niin kotihoidossa kuin palveluasumisessa on tärkeää, jotta kaikki saavat tarvitsemansa avun ja hoidon ja näin heillä on turvallinen elämä.

LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTI

Jokainen nuori ja lapsi ansaitsee tulla kohdatuksi omana itsenään. Mielenterveyspalveluihoin tulee panostaa enemmän. Riittävän ja ennaltaehkäisevän tuen saamiseksi nuorille ja lapsille pitää tehdä enemmän yhteistyötä kuntien kanssa. Perhetyöhön tulee panostaa enemmän, jotta vältyttäisiin lasten sijoituksilta.