![](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/avoine.sense.prod/instance/sdp/addon/profilepic/01d825898c8b2b542b9750bf42243f28.jpg)
Olen Tapani Eskola, 62-vuotias perheenisä ja vaari. Perheeseeni kuuluu puoliso sekä kolme jo maailmalle lähtenyttä täysi ikäistä lasta sekä kaksi lastenlasta.
Työskentelen Julkisten ja hyvinvointialan ammattiliiton JHL:n opistolla opettajana. Päävastuualueenani on työsuojelu- ja työhyvinvointikoulutus.
Kaupunginvaltuutettuna olen saanut olla vuodesta 2005 lukien ja aluevaltuustossa hyvinvointialueiden perustamisesta lähtien. Lisäksi olen aluehallituksen 2. varapuheenjohtaja ja Porvoon elinvoimalautakunnan jäsen.
Minulle on kertynyt laajaa kokemusta ja näkemystä erityisesti sosiaali- ja terveystoimen eri luottamustehtävissä yli 20 ajalta mm. Porvoon sos.terv. lautakunnan ja sosiaalijaoston puheenjohtajana. HUS kuntayhtymän valtuuston ja hallituksen jäsenenä sekä HUS tarkastuslautakunnassa.
Lisäksi opetukseen, työsuojeluun ja hyvinvointiin perehtyneenä erityisesti näihin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni.
Viktigt för mig
HOITOA ON SAATAVA AINA TARVITTAESSA JA SEN ON OLTAVA LAADUKASTA
Hoitoon on päästävä oikeaan aikaan ja ihmisen on tultava hoidetuksi, ilman että vaivat pitkittyvät. Palvelut on saatava helposti ja matalalla kynnyksellä, ilman pompottelua. Perustasoa vahvistetaan ja esimerkiksi mielenterveyspalveluissa tarvitaan nopeammin ja paremmin toimivia palveluita. Palvelujen laadun ja riittävien resurssien varmistamiseksi työoloja parannetaan kehittämällä alan palkkausta sekä kiinnittämällä huomiota työhyvinvointiin ja hyvään johtamiseen.
TURVALLISUUTTA ERI ELÄMÄNVAIHEISIIN VAUVASTA VAARIIN
Ikäihmisten oikeus saada yksilöllisen tarpeen mukaisia palveluita palvelutarvearvion pohjalta on turvattava aina, asumismuodosta riippumatta. Kotona asumisen ja hoiva-asumisen väliin on luotava nykyistä enemmän turvallisia, monimuotoisia, joustavia, yhteisöllisiä ja toimintakyvyn säilymistä tukevia asumis- ja palvelukokonaisuuksia.
Kouluterveydenhoito, koulupsykologit ja -kuraattorit, sekä muut sosiaalisen tuen palvelujen on oltava saavutettavissa sujuvasti ilman viivytyksiä.
HYVINVOINTIKESKUS PARANTAMAAN PALVELUA
Korjaamiseen sijaan Porvoon sairaalan ja Näsin terveyskeskus korvataan uudella hyvinvointikeskuksella. Tämä parantaisi itäuusmaalaisten palvelun laatua ja saavutettavuutta, koska keskuksessa toteutuisi eri hoitotasojen ja sosiaalityön todellinen integraatio. Samalla on varmistettava 24/7 päivystys alueella.