Sonja Tahlo

Järjestösihteeri ammattiosastossa
Ålder: 39
Kommun: Tampere
Stadsdel: Hervanta

Sonja Tahlo 39–vuotias, henkinen hervantalainen, jonka kotiosoite löytyy tällä hetkellä Hervantajärveltä. Minulla on viisi lasta, joista kaksi vanhinta on jo muuttanut omilleen. Arkea rytmittää taaperon ja teinien vilkas elämän meno. Minuun saattaa törmätä niin Makkarajärvellä ulkoilemassa kuin Suolijärvellä saunomassa. Saatan myös juosta vastaan Hervannan uimahallissa, muuten en. Työni ja harrastukseni ovat pitkälti ammattiyhdistystoiminnassa. Minulle on kaikessa tärkeintä olla heikoimman puolella, niiden äänitorvena, joiden ääni kuuluu huonoiten. Lapseni kuvailevat minua taistelijaksi ja mottoni onkin että: "Niin kauan kun löytyy syy taistella, taistellaan!" En kuitenkaan aja jääräpäisesti omaa asiaani, vaan kohtaamisen ja keskustelun kautta olen valmis tarvittaessa kompromissiin tai päivittämään omaa ajatusmaailmaani. Olen lähiöiden kasvatti ja siksi sydäntäni lähellä on erityisesti kaupunkien lähiöt - sillä kaupunki ei ole pelkkää keskustaa. #Lähiöidenpuolesta

Viktigt för mig

Sujuva arki

Kun päiväkodit, koulut, harrastusmahdollisuudet ja palvelut ovat riittävän lähellä ja helposti saatavilla ihmisen arki on sujuvaa. Tarpeettoman raskas arki kuluttaa niin ihmistä, kuin ympäristöä. Vähillä voimavaroilla ei jaksa huolehtia itsestään eikä ympäristön hyvinvoinnista. Digiosaaminen tai sen puute ei saa olla este palveluiden ja avun saamiselle.

Asuminen

Tarvitaan lisää kohtuuhintaista asumista ympäri kaupunkia, että voimme vastata asumistukileikkauksiin ja tarjota ihmisille asumista sieltä mistä löytyy työpaikat, koulut, tukiverkot ja harrastukset. Lisäksi on tehtävä panostuksia elinkaariasumiseen lähiöissä, jotta jokaisella vauvasta vaariin olisi mahdollisuus asua halutessaan omilla kotikulmillaan. Rakentamisessa tulee huomioida monipuolisuus, saavutettavuus ja ympäristötekijät.

Joukkoliikenne

Joukkoliikenteen tulee mahdollistaa ihmisten työn- ja vapaa-ajan kulkeminen. Kun ihmiset joutuvat muuttamaan edullisten asuntojen perässä lähiöihin, on sieltä oltava myös mahdollisuus käydä edelleen töissä, myös epäsäännölliseen työaikaan. Ihmisen on voitava Tampereen kokoisessa kaupungissa luottaa siihen, ettei oma auto ole välttämätön vaan ilmankin pääsee kestävästi töihin, päiväkodille ja palveluiden luo.