Tuula Petäkoski-Hult

filosofian tohtori (terveyshallintotieteet), fysioterapeutti
Ålder: 69
Kommun: Lempäälä
148

Minulla on kokemusta kuntapolitiikasta vähän yli 30 vuotta. Olen saanut olla monissa eri tehtävissä. Nyt olen Lempäälän kunnanhallituksen pj. ja Pirhan aluevaltuuston jäsen. Minulla on monipuolinen sosiaali- ja terveysalan koulutus ja työkokemus. Ensimmäisen kosketuksen sote-alan töihin sain Lempäälän vanhainkodissa heti ylioppilaaksi tultua. Tampereella valmistuin fysioterapeutiksi ja Helsingissä erikoistuin neurologiseen ja ortopediseen fysioterapiaan. Opintojen jälkeen tein töitä yksinyrittäjänä vaikeavammaisten asiakkaiden kanssa. Työn ohella opiskelin Tampereen yliopistossa ja Pro Gradun tein lihassairauksia sairastavien fysioterapiaprosessista. Opintojen loppuvaiheessa aloitin työt VTT:llä apulaistutkijana. Tutkijana jatkoin opintojen päätyttyä ja jatkoin myös opiskelua siirtymällä opiskelijaksi Kuopion yliopistoon. Väittelin tohtoriksi ja väitöskirjani nimi on, Vammaisten apuvälineiden hankintaprosessi, vaikutukset ja kustannukset.

Naimisissa, 3 lasta ja 4 lastenlasta.

Viktigt för mig

Kunnan lähipalvelut kuuluvat jokaiselle

Lähipalveluita järjestetään esim. kouluissa. päiväkodeissa, kirjastoissa ja liikuntatiloissa. Tärkeätä on ottaa huomioon, että palvelutilat ovat saavutettavia ja esteettömiä. Kulttuuri- sekä muissa tapahtumissa esteettömyyden tulisi toteutua nykyistä paremmin.
Lähipalvelua on myös toimiva ja palveleva joukkoliikenne. Kunnan järjestämä palvelubussitoiminta on säilytettävä hyvänä vaihtoehtona ikäihmisille. Kunnan palveluliikenne voisi palvella myös harrastus- ja asiointiliikennettä.

Nuorten ja ikäihmisten syrjäytymistä vähennettävä ja hyvinvointia lisättävä

Sekä nuorten että ikäihmisten syrjäytymistä ja yksinäisyyttä vähennetään tarjoamalla mielekästä tekemistä, joihin kukin voi osallistua oman mielenkiintonsa mukaan. Pitää olla myös maksuttomia mahdollisuuksia, jotta perheen tai oma talous ei ole suurin este osallistumiselle. Pidetään huolta nuorten ja ikäihmisten hyvinvoinnista. Järjestöjen ja kunnan yhteistyötä on edistettävä. Kehitetään vaihtoehtoja yhdessä. Jotta yhteinen tekeminen on mahdollista, niin yhdistysavustuksia ei voi vähentää.

Puistot ja viheralueet huomioitava kaavoituksessa ja rakentamisessa

Luonto on tärkeä kaikille. Lasten luontoyhteys alkaa kehittyä jo vauvana, kun nukutamme heitä vaunuissa ulkona. On tärkeää, että myös kerrostalojen asukkailla on mahdollisuus ulkoilla ja virkistäytyä viihtyisissä puistoissa ja viheralueilla. Lenkkeilyreittejä tarvitaan kaikilla asuinalueilla. Tärkeää on ottaa huomioon niiden saavutettavuus, käytettävyys ja viihtyisyys. Kuntourheilijat on myös muistettava. Kaavoituksella voidaan mahdollistaa uusia, luovia ratkaisuja esimerkiksi asuinalueille.