Tarja Närhi

työnohjaaja
Ålder: 67
Kommun: Oulu
Stadsdel: Toppilansaari
190

Olen avojalakanen oululainen, asunut koko ikäni Oulussa. Perheeseeni kuuluu mieheni Pekka sekä neljä aikuista lasta ja kahdeksan lastenlasta. Toimin aktiivisesti eri järjestöissä. Olen aktiivinen ja rohkea vaikuttaja. Arvomaailmaani on oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen. Olen ammatiltani ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Työelämän pelisäännöt ja työssä jaksaminen ovat minulle tärkeitä. Olen ollut mukana kuntapolitiikassa yli 30-vuotta. Olen toiminut 20 vuotta sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja yksilöasiainjaoston jäsenenä ennen sote-uudistusta ja varavaltuutettuna. Tällä valtuustokaudella olen tarkastuslautakunnan jäsen. Teen vapaaehtoistyötä rikos- ja riita-asiain sovittelijana. Nuorten rikollisuus on lisääntynyt, sovittelu antaa mahdollisuuden asioiden käsittelyyn turvallisessa ympäristössä ja auttaa nuoria elämässä eteenpäin. Intohimoni on matkapurjehdus. Harrastan argentiinalaista tangoa ja sukkien kutomista. Jooga ja pilates pitävät mielen ja kehon kunnossa.

Viktigt för mig

Lasten ja nuorten hyvinvointi

Jokaiselle lapselle on turvattava laadukas perusopetus. Lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua ilman pelkoa. Kiusaamisen ehkäisyyn ja puuttumiseen tulee olla selkeät toimintamallit kaikissa kouluissa. Ryhmäkokojen tulee olla kohtuullisia ja opetustilojen terveitä ja rauhallisia. Kunnissa ja hyvinvointialueilla on suhtauduttava vakavasti lasten ja nuorten lisääntyvään pahoinvointiin sekä jaksamisen haasteisiin. Lapsille ja nuorille on järjestettävä maksuttomia harrastusmahdollisuuksia.

Lähiluonto ja merellisyys

Oulu on vanha merikaupunki. Meri ja luonto tuovat elämään hyvinvointia ja elämyksiä. Merellisyyttä on lisättävä niin, että kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan meren äärellä virkistysreiteistä, näkymistä ja mahdollisista venesatamien palveluista ja tapahtumista. Luonto on arvokas voimavara, jota tulisi suojella ja vaalia. Kaavoituksessa ja maankäytön suunnittelussa on otettava kestävällä tavalla huomioon myös ympäristönäkökulmat. Lähiluonto kuuluu kaikille.

Kulttuuri ja osallisuus

Liikunta, kulttuuri ja osallisuus lisäävät hyvinvointia. Osallisuus toteutuu, kun kaikki kokevat tulevansa kuulluiksi ja ymmärretyiksi ja kaikilla on samat mahdollisuudet toimia, osallistua ja vaikuttaa asuinalueellaan ja koko kaupungissa. Kaupungissa tarvitaan lisää kokoontumistiloja yhdistyksille ja eri ryhmille. Kuntapolitiikan tulee olla sosiaalisesti kestävä.