Kaisla Kanerva

Ålder: 20
Kommun: Helsinki
Stadsdel: Haaga

Olen Kaisla Kanerva, 20-vuotias opiskelija Helsingistä, Pohjois-Haagasta.
Minulla on kokemusta ammatillisten opiskelijoiden edustamisesta niin Helsingissä, kuin valtakunnallisestikin. Toimin tällä hetkellä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton (SAKKI ry) ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Opiskelen nuoriso-ohjaajaksi Stadin AO:ssa, jossa olen päässyt toimimaan opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana jo kaksi vuotta. Ammatillisten opiskelijoiden edustajana olen päässyt tuomaan opiskelijoiden ääntä kuuluviin haastatteluissa, koulun sisäisissä tiimeissä, sekä useissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.
Opintojen aikana olen päätynyt myös Teollisuusliittoon, jossa sain luottamuksen toimia vuonna 2024 Uudenmaan nuorisojaoston varapuheenjohtajana. Lisäksi olen tehnyt Teollisuusliitossa oppilaitostiedottamista.

Viktigt för mig

Lastensuojelu

Haluaisin kaupunginvaltuutettuna ajaa eteenpäin parempaa lastensuojelua omien kokemusteni pohjalta. Lastensuojelun tulisi enemmän pyrkiä ennaltaehkäisemään tilanteiden eskaloitumista perheissä. Haluan tuoda myös julkisuudessa enemmän esille positiivisia kokemuksia lastensuojelusta, jotta ikäviä ennakkoluuloja lastensuojelun asiakkaista saataisiin purettua.

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus vaatii panostuksia jatkuvien leikkausten sijasta. Jo nyt leikkauksista kärsinyt yhteisöllinen opiskelijahuolto on erityisen tärkeää opintoihin kiinnittymisen, ryhmäytymisen ja työelämään siirtymisen kannalta. Siksi yhteisöllinen opiskelijahuolto tulisikin olla osa ammatillisten oppilaitosten pysyvää tomintaa. Amiksista valmistuu työelämään valmiita ammattilaisia, ja yhteiskunnan arvostuksen tulisi olla sitä vastaavaa.

Mielenterveyspalvelut

Helposti, ja matalalla kynnyksellä saavutettavat mielenterveyspalvelut ovat avainasemassa käsillä olevan mielenterveyskriisin purkamisessa. Mitä helpommin ja nopeammin apua on saatavilla, sitä harvempi jäisi yksin huoliensa kanssa. Ongelmatkaan eivät pääse kasvamaan niin suuriksi, kun niiden pilkkominen päästäisiin tekemään jo aikaisessa vaiheessa. Siksi onkin tärkeää, että tulevan terapiatakuun onnistumiseksi turvataan tarvittavat resurssit.