Jatta Juhola

projektikoordinaattori, YTM
Ålder: 48
Kommun: Mikkeli
Stadsdel: Siekkilä

Olen 48-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri ja kahden teini-ikäisen äiti. Toimin toista kautta kaupunginvaltuutettuna Mikkelissä. Kokemusta on kertynyt myös lautakunnan puheenjohtajana ja kaupunginhallituksesta sekä Etelä-Savon aluevaltuustosta.
Asukkaiden hyvinvoinnin ja alueen elinvoiman välillä on kohtalonyhteys. Haluan pitää huolta siitä, että Mikkeli on jatkossakin erinomainen ja turvallinen paikka asua, elää ja harrastaa, jokaisessa elämänvaiheessa.

Edustan toista kunnioittavaa, asialähtöistä ja tietoon perustuvaa päätöksentekoa ja vaikuttamista. Minut tunnetaan yhteistyökykyisenä, helposti lähestyttävänä ja muita arvostavana. Supervoimani on monimutkaisten kokonaisuuksien kirkastaminen ja oleellisen tunnistaminen.

Mottoni: “Kunnioita itseäsi ja muita. Kanna vastuu kaikista teoistasi.”

Viktigt för mig

Koulutus ja osaaminen luovat hyvinvointia

Teen työtä sen puolesta, että koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta tai nuorisotyöstä ei säästetä. Kasvulle pitää taata parhaat mahdolliset olosuhteet ja riittävät opetuksen resurssit. Koulutukseen panostaminen luo työtä ja hyvinvointia koko yhteiskuntaan. Osaamisen vahvistaminen on edellytys myös työssäkäyvien ja osatyökykyisten hyvinvoinnin lisäämiseen.

Pidetään kaikki mukana

Kuntien peruspalvelut opetuksen ja varhaiskasvatuksen lisäksi ovat hyteä eli hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä: liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut, vapaa sivistystyö ja kansalaisopisto, kirjastopalvelut – ne kaikki vahvistavat hyvinvointia, ehkäisevät syrjäytymistä ja yksinäisyyden kokemuksia. Kokonaisvaltainen hyvinvoinnin edistäminen on nyt kaupunkien ja kuntien perustehtäviä yhdessä järjestöjen, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Työnjakoa hyvinvointialueen kanssa tulee kirkastaa.

Sivistys on henkistä huoltovarmuutta

Puolustan taidetta ja kulttuuria. Niiden vaikutukset hyvinvointiin tunnistetaan yhä paremmin osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä sekä kokonaisvaltaista hyvää elämää ja elinikäistä oppimista. Siksi jokaisella on oikeus päästä laadukkaiden kulttuuripalvelujen äärelle tulotasosta tai terveydentilasta riippumatta. Taide ja kulttuuri luovat sivistystä, hyvinvointia ja työpaikkoja. Sivistys on suvaitsevaisuutta, toisten ihmisten ymmärtämistä ja arvostamista, halua oppia ja ymmärtää enemmän.