Anja Heinänen

Eläkeläinen
Ålder: 69
Kommun: Kristiinankaupunki

Olen 69-v. eläkeläinen ja pyrin kolmannelle kaudelle Kristiinankaupungin valtuustoon.
Koen päässeeni hyvin sisälle kaupungin asioihin joten intoa olisi jatkaa vielä seuraavat 4 vuotta.
Kuluvalla kaudella olen toiminut valtuuston lisäksi hallituksen jäsenenä, hallituksen henkilöstöjaoston varapuheenjohtajana, suomenkielisen koulutuslautakunnan hallituksen edustajan sekä vanhusneuvoston varapuheenjohtajana. Hyvinvointialueella olen toiminut vanhusneuvoston- sekä vähemmistökielisen lautakunnan varajäsenenä. Toimin myös paikallisyhdistyksemme pj:na.
Mökillä lataan akkuja ja nautin puulämmitteisen saunan löylyistä. Mieheni asuu mökillä ympäri vuoden, mutta minä muutan talveksi kaupunkiin. Matkaa mökille on kaupunkiasunnosta vain 10 km. Poikani asuu avovaimonsa ja koiran kanssa Vaasassa.
Kävelylenkit, vesijumppa ja jooga kuuluvat harrastuksiini, joskin olen sairastanut koronan jälkitautia 1,5 v. ja liikunta on jäänyt vähemmälle.

Viktigt för mig

Ikäihmisten kokonaisvaltainen hyvinvointi

Kuntalaistemme ikärakenne painottuu yhä enemmän ikäihmisiin. Hyvinvointialue hoitaa sosiaali- ja terveyden huollon, joka on Kristiinankaupungin osalta erittäin huonosti hoidettu. Kunnallispolitikkojen tulee tehdä kaikkensa lähipalveluiden säilyttämiseksi.
Kuntien velvoite hoitaa ennaltaehkäisevä toiminta sisältää terveelliset liikunta- ja ravitsemustottumukset sekä sosiaalisen ja yhteisöllisen toiminnan toteuttamisen. Siinä meillä on paljon työsarkaa.

Kuntalaisten tasavertainen kohtelu

Kaikki kunnan toiminta tulee olla tasapuolista ja tasaarvoista, ikään, ihonväriin, puhekieleen, muunmaalaisuuteen, vammaisuuteen tai varallisuuteen katsomatta.
Myös meillä jokaisella on tässä asiassa suuri vastuu ja ehkä jopa peiliin katsomisen paikka.
Lasten vanhemmilla on erittäin suuri vastuu kasvatuksellisesti tässäkin asiassa.
Tehdään Kristiinankaupungista meille kaikille paras paikka asua, elää ja toimia!

Syrjäytymisen estäminen ja kuntalaisten elämänlaatuun panostaminen

Jokaisella lapsella on Suomessa oikeus päivähoitoon, varhaiskasvatukseen ja koulutukseen.
Lapsella ja nuorella on haasteita selvitä tässä hektisessä maailmassa. Päiväkodeissa ja kouluissa tarvitaan yhä enemmän erityisopetusta, pienryhmiä ja psykologipalveluja.
Lasten kasvatus kuuluu kuitenkin edelleen vanhemmille ja vanhempien yhteistyö näiden opetussektoreiden kanssa on erittäin tärkeää.
Jokainen lapsi ja nuori on jossain asiassa hyvä, kannustakaamme häntä siinä.