
"Meidän Maiju", 75 v., koulutukseltani arkkitehti ja lähes 8 vuotta eläkkeellä suunnittelupäällikön virasta.
Asun Alastaron Mälläisten Järvensuolla mieheni, koiran ja kissan kanssa. Aikuinen poikani asuu muualla. Harrastuksiani on yhdistystoiminta (mm. Loimaan Eläkkeensaajat ja sukuseura), kotiseututyö Alastaro-Seurassa (Hunnaan kotiseutumuseossa), valokuvaus ja kuvankäsittely. Toimin aktiivisesti Suomen saksalaisessa ev.lut. seurakunnassa; olen mm. kirkkoneuvoston jäsen. Monista aiemmista luottamustehtävistä olen luopunut.
Haluan yhteiskunnan, joka on reilu kaikille. Että kaikilla on mahdollisuus hyvään elämään Loimaalla riippumatta asuinpaikasta tai iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta tai taloudellisesta asemasta.
Tärkeää minulle on tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja luotettavuus. Niitä olen halunnut edistää toiminnassani. Siksi olen ehdolla myös nyt kuntavaaleissa.
Kunnalliset luottamustoimeni: tarkastuslautakunnan ja kaavatoimikunnan jäsen
Viktigt för mig
Hyvä arki kaikenikäisille
Haluan varmistaa kaikille kuntalaisille toimivan arjen. Kaikille lapsille ja nuorille on taattava turvallinen koulupolku päivähoidosta ammatilliseen koulutuksen ilman häirintää. Tarjolla on oltava kunkin tarvitsemaa tukea niin oppilaille kuin heidän perheilleen. Tärkeää on myös, että kuljetus palveluiden luo järjestyy kaikenikäisille.
Ikäihmisille hyvä elämä
Kaikkien ikäihmisten pärjääminen on selvitettävä. Heille on tarjottava riittävä tuki kotona elämiseen ja autettava löytämään sopiva asumismuoto, jos kotona ei pärjää. Varmistetaan ikäihmisten palvelujen saatavuus. Kaupungin panostettava ikäihmisten aktivointiin ja toimintakyvyn turvaamiseen yhdessä eläkeläisjärjestöjen kanssa. Kukaan ei saa jäädä kotinsa vangiksi.
Vaikka digipalveluita kehitetään, on tarjottava muita keinoja niille, joilla ei ole valmiuksia tai mahdollisuuksia niiden käyttöön.
Elinvoimainen kaupunki
Loimaalla on keskityttävä kasvua ja työllisyyttä vahvistaviin toimiin palveluiden turvaamiseksi. Työllisyys- ja elinkeinopalvelujen on vastattava työntekijöiden, yrittäjien ja työnantajien tarpeisiin. Kaupungin on oltava hyvä työnantaja ja taattava reilut työolot.
Puhdas ympäristö ja lähiluonto ovat vahvoja vetovoimatekijöitä, mutta tärkeää on myös ihmisten osallisuus, mahdollisuus tulla kuulluksi sekä vaikuttaa omaa elämäänsä ja asuinympäristöään koskeviin päätöksiin.