Jutta Urpilainen

Urpilainen Jutta

Kansanedustaja
www.juttaurpilainen.fi

Kansanedustaja.

Kotisivut: www.juttaurpilainen.fi
Email: jutta.urpilainen(ät)eduskunta.fi

avustaja: Kirsi Airio
Email: kirsi.airio(ät)eduskunta.fi
Puh. 050 574 1729

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät eduskunnassa:

Ulkoasiainvaliokunta

Asialistani: ihminen, talous ja kansainvälisyys

Olen pohjalainen poliitikko ja kasvatustieteen maisteri. Olen syntynyt vuonna 1975 ja lapsuus- ja kouluvuodet vietin Kokkolassa. Välillä kävin opiskelemassa Jyväskylässä kasvatustieteitä, Wienissä musiikkia ja Helsingissä valtiotieteitä, minkä jälkeen palasin opettajaksi Kokkolaan vuonna 2002.

Olen työskennellyt 12 vuotta Vaasan vaalipiirin kansanedustajana, kuusi vuotta SDP:n puheenjohtajana sekä kolme vuotta valtiovarainministerinä ja pääministerin sijaisena. Vuoden 2015 alussa aloitin ensimmäisenä naisena Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Kansainvälisyys on kuulunut niin nuoruuteeni kuin poliittiseen työhöni. Ministerinä sain edustaa Suomea EU:n neuvostossa (Ecofin) ja euroryhmässä sekä Maailmanpankissa ja Kansainvälisessä valuuttarahastossa.

Puoluejohtajana johdin pohjoismaista yhteistyöjärjestöä (Samak) ja eurooppalaista valtiovarainministerien ryhmää (PES/Ecofin).

Suomen YK-liiton entisenä puheenjohtajana valtioneuvosto nimesi minut vuoden vaihteessa Suomen Unesco-toimikunnan puheenjohtajaksi.