Tulevaisuuden vaikuttajat

Haluatko sinä olla tulevaisuuden vaikuttaja? Hae mukaan nuorten poliittiseen koulutus- ja mentorointiohjelmaan, ja muuta maailmaa!

Tulevaisuuden vaikuttajat -ohjelmassa pääset kuulemaan alansa parhaita asiantuntijoita sekä keskustelemaan muiden maailmanparantajien kanssa aikamme ja tulevaisuuden muutoshaasteista. Haettuasi mukaan koko koulutukseen, saat itsellesi myös mentorin, joka pyrkii tukemaan matkaasi kohti vaikuttajuutta. Mentorit valitaan toivomuksia kuunnellen sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kansanedustajista, sd-liikkeen kovista konkareista ja asiantuntijoista. Koulutusseminaareihin voi osallistua kuitenkin myös yksittäisinä seminaareina.

Mitä?

Tulevaisuuden vaikuttajat on nuorten poliittinen koulutus- ja mentorointiohjelma, jossa nuorille tarjotaan välineitä vaikuttaa yhteiskuntaan ja tulevaisuuteen.

Yhteiskunnassa on paljon suuria kysymyksiä, jotka vaativat uudenlaisia ratkaisuja ja nuorten näkemystä tulevaisuudesta. Tulevaisuuden vaikuttajat koulutus- ja mentorointiohjelma haluaa antaa nuorille tietoa, vaikuttamisen paikkoja ja kontakteja, joiden avulla vaikuttaa juuri keskeisimpiin muutostrendeihin ajassamme. Tavoitteena on, että nuoret ottavat vaikuttamisen omiin käsiinsä ja muuttavat maailmaa.

Koulutusohjelma koostuu kuudesta teemaseminaariviikonlopusta, jotka pureutuvat kuuteen muutoshaasteeseen: Demokratian tulevaisuus, talous ja yhteiskunnallinen eriarvoisuus, teknologinen kehitys ja työn murros, ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle, globaalin keskinäisriippuvuuden tulevaisuus sekä rakennemuutos ja kaupungistuminen. Nuoret pääsevät pohtimaan näitä kysymyksiä yhdessä parhaimpien asiantuntijoiden kanssa, työskentelemään päättäjien kanssa ja työstämään omia ratkaisujaan yhdessä toistensa kanssa.

Mentorointiohjelmaan valitut nuoret pääsevät sparrailemaan omia tulevaisuuden vaikuttamisnäkymiään yhdessä sd-eduskuntaryhmän kansanedustajien ja asiantuntijoiden kanssa. Viidessä kahdenkeskisessä mentorointitapaamisessa tutustutaan oman mentorin työhön ja vaikuttamiseen, sekä pohditaan yhdessä mentoroitavan kehittymistoiveita. Mentorointi alkaa syksyllä 2019, kun uusi eduskunta on valittu.

Milloin?

1.-3.3.2019
Demokratian tulevaisuus: Nuorten aika! Lisätietoa Facebook-tapahtumasta.

20.-22.9.2019
Talous ja yhteiskunnallinen eriarvoisuus

13.-15.12.2019
Teknologinen kehitys ja työn murros

22.-24.2.2020
Inhimillisen toiminnan vaikutukset maapallolle

17.-19.4.2020
Globaali keskinäisriippuvuuden tulevaisuus

12.-14.6.2020
Rakennemuutos ja kaupungistuminen

Kenelle?

Tulevaisuuden vaikuttajat on 15-32-vuotiaille nuorille tarkoitettu poliittinen koulutus- ja mentorointiohjelma. Jos olet kiinnostunut vaikuttamisesta ja maailman muuttamisesta, tervetuloa mukaan!

Miten?

Ilmoittaudu mukaan Tulevaisuuden vaikuttajat -ohjelmaan! Jos sinua kiinnostavat yksittäiset teemaseminaarit, voit ilmoittautua niihin erikseen myöhemmin. Jos haluat hakea mukaan koko koulutukseen ja mentoroitavaksi, tee se 18.2. mennessä. 30 nuorta valitaan ainutlaatuiseen mentorointiohjelmaan, jossa nuoren omat kiinnostuksen kohteet ja tulevaisuuden vaikuttamisen haaveet yhdistetään sd-eduskuntaryhmän kansanedustajien ja asiantuntijoiden kokemuksen kanssa. Mentorointiohjelmaan mukaan pääsemiseen vaaditaan sitoutumista koko Tulevaisuuden tekijät -ohjelmaan ja siihen haetaan tällä hakemuksella.

Tulevaisuuden vaikuttajat -koulutus ja mentorointi on maksuton osallistujille. Ohjelma sisältää päivien ohjelman, ruuat, matka- ja majoituskulut.

Kuka?

Tulevaisuuden vaikuttajat järjestetään yhteistyössä Työväen Sivistysliiton, SDP:n, Demarinuorten, SONKin ja Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kanssa.

Jäikö kysymyksiä mieleen?

Ole yhteydessä Tulevaisuuden vaikuttajat -koordinaattori Maria Mäkyseen

maria.makynen@tsl.fi