globalisaatio-kuvituskuva

Yhteinen maailmamme – kestävään globalisaation hallintaan

SDP haluaa nostaa Suomen kehityspoliittista profiilia ja uudistaa Suomen YK-politiikkaa. Yhteinen maailmamme – kestävään globalisaation hallintaan -ohjelmassaan SDP sitoutuu kestävän globaalin hallinnan rakentamiseen.

Turvallisuus on maailmassa lisääntynyt: demokratia leviää, köyhyys vähentyy, ihmisoikeudet vahvistuvat, lukutaito yleistyy ja konflikteissa menehtyneiden määrä laskee. Viime aikoina on kuitenkin tapahtunut muutosta huolestuttavaan suuntaan.

Me ihmiset elämme kasvavan keskinäisriippuvuuden maailmassa, jossa kestävää kehitystä ja turvallisuutta lisätään ainoastaan mahdollisimman laajalla monenkeskisellä yhteistyöllä. Voimapolitiikka ei tuota kenellekään kestäviä etuja ja mahdollisuudet sen käyttöön on torjuttava.

SDP:n globaalipolitiikan tavoitteena on nopea siirtyminen ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävään kehitykseen niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Me tuemme uudistetun monenkeskisen yhteistyön elvyttämistä ja vahvistamista. Tämä vaatii määrätietoista toimintaa globaalihallinnan vahvistamiseksi.

 

Tutustu globalisaatio-ohjelman esitteeseen