Vuolanne: Vihalle ei saa antaa valtaa

Ajankohtaista 09:56

SDP:n kansanedustaja Antti Vuolanne hämmästelee perussuomalaisten helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Jussi Halla-ahon äänestyssuosituksia perussuomalaisten muiden vaalipiirien ehdokkaista, joiden mielipiteet ja ohjelmat ovat mahdollisimman lähellä hänen omiaan.

– Äärioikeistolaisten ainesten vaikutusvalta perussuomalaisten sisällä on kovassa kasvussa. Tämä on uhka suomalaiselle poliittiselle kulttuurille ja demokratialle. Vihapolitiikalle ei Suomessa saa antaa valtaa, Vuolanne painottaa.

Vuolanteen mielestä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla on kova työ äärioikeistolaisten kannattajiensa pitämisessä kurissa.
– Soini on toistaiseksi ohittanut olankohautuksella varoituksen sanat äärioikeiston voimistumisesta perussuomalaisten riveissä. Soinin perintöprinssi Halla-aho näyttää kuitenkin jatkuvasti hivuttavan puoluetta radikaalimpaan ja vaarallisempaan suuntaan.

– Perussuomalaisten kannatuksen jatkaessa nousuaan, nyt myös kokoomuksen kustannuksella, olisi kiinnitettävä aikaisempaa enemmän huomiota siihen, minkälaisia toimijoita Soinin taustalla vaikuttaa.

Vuolanne puhui lauantaina Raumalla Satakunnan sosialidemokraattien piirikokouksessa.