Vaalikoneita ja ehdokasgallerioita

Ehdokkaalle 10:54

Duunari padilla

Tälle sivulle kootaan linkkejä eri vaalikoneisiin. Lähetä vaalikoneen linkkivinkkisi verkkoviestintäkoordinaattori Jarkko Piiraiselle, jarkko.piirainen(ät)sdp.fi

 

Ohjeet videon tekoon Ylen ehdokaskoneen kännykkäsovelluksella

Miten löydät Ylen ehdokaskoneen tietokoneellani?

Mene osoitteeseen ehdokaskone.yle.fi Chrome- tai Firefox-selaimella. Internet Explorer -selaimella ehdokaskone ei toimi.

Voit tarvittaessa ladata selaimen koneellesi näistä linkeistä:
Google Chrome
Mozilla Firefox 

Miten saan ehdokaskoneen älypuhelimeen tai tablettiin?

Huom! Videoiden tekeminen puhelimella ja tabletilla on mahdollista ainoastaan erillisen sovelluksen avulla!

Voit ladata Yle Ehdokaskone -sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi. Tarvitset Android- (esim. Samsung, Huawei, Sony) tai iOS-laitteen (iPhone tai iPad).

1. Avaa laitteessasi oleva sovelluskauppa (Androidilla Play Kauppa tai iPhonessa/iPadissa App Store).
2. Kirjoita hakusanaksi ”yle ehdokaskone”.
3. Lataa ja asenna sovellus kaupan opastuksen mukaisesti.
4. Pääset kirjautumaan Ehdokaskone-sovellukseen samoilla tunnuksilla kuin tietokoneellakin.

Huomioithan, että Android-laitteen käyttöjärjestelmäversion pitää olla vähintään 4.1.2, ja iOS-laitteella vähintään 9.

Ongelmatapauksissa kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä vaalikoneen tuen osoitteeseen eli vaalikone.tuki(ät)yle.fi .


Allianssin ehdokaspankki nuorille – Mikäli olet itse nuori (18-28v) ja ehdolla syksyn kuntavaaleissa, luo oma profiilisi ehdokaspankkiin: www.ehdokaspankki.fi


Allekirjoita ja sitoudu Amnesty Internationalin kuntavaalitavoitteisiin.


Animalia ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ovat avanneet eläinpoliittisen vaalikoneen, jossa kuntavaalien ehdokkaat pääsevät ottamaan kantaa eläinsuojeluasioihin Suomessa. Vaalikone avautuu äänestäjille 13.3., joten on suositeltavaa vastata tähän päivämäärään mennessä.

Ehdokkaiden kirjautuminen vaalikoneeseen:

Kirjautumisosoite: vaalikone.elainpolitiikka.fi/Puolueet/SDP

Kysy vaalikoneen tunnukset ja salasana SDP:n verkkoviestintäkoordinaattori Jarkko Piiraiselta, jarkko.piirainen(ät)sdp.fi.

Myöhemminkin kirjautumalla voi ehdokas muuttaa profiilinsa tietoja, mutta vaalikonevastaukset voi tallentaa vain kerran. Jos vastauksiin jää virheitä, voidaan profiili pyynnöstä poistaa, jolloin vastaukset tulee syöttää kokonaan uudestaan.


Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kuntavaalisivuilta (ääniopetukselle.fi) avautuvassa kyselyssä ehdokas voi näyttää äänestäjilleen, että hän puolustaa koulutusta, kasvatusta ja tutkimusta. Testin tulokset voi jakaa saman tien ystäville ja seuraajille sosiaalisessa mediassa.


PAMilaiset kuntavaaliehdokkaat listataan liiton verkkosivuille. Ilmoittaudu!


SAK Nuoret haluaa, että mukana päätöksiä tekemässä on nuoria duunareita, joilla on todellista arjen asiantuntemusta sekä näkemystä ja kokemusta työntekijänä. #äänityölle -kampanjan tavoitteena on saada 1.000 alle 35-vuotiasta SAK:laisen ammattiliiton jäsentä asettumaan ehdolle kuntavaaleihin. Ehdokkaista kootaan hakukone, josta kuka tahansa voi tarkistaa oman kunnan ehdolla olevat nuoret duunarit.

Ehdokasasettelun jälkeen sivustoa markkinoidaan liittojen ja SAK Nuorten tilaisuuksissa sekä sosiaalisessa mediassa.

Ilmoittaudu SAK Nuorten vaalikoneeseen – äänityölle.fi


SAKKIn jäsen, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Ilmianna itsesi, niin SAKKI tukee kampanjaasi mainostamalla sinua. SAKKI julkaisee kaikista ehdolla olevista jäsenistään kuvagallerian sosiaalisessa mediassa. Jos haluat mukaan, lähetä sähköpostilla osoitteeseen salla.niemi@sakkiry.fi perjantaihin 17.3. mennessä: 

  • etunimi & sukunimi
  • ikä
  • paikkakunta
  • mitä opiskelet ja missä oppilaitoksessa
  • vaalikuva tai muu selkeä kasvokuva kuva itsestäsi
  • puolue tai lista, jonka ehdokas olet

Tee vaalilupaus sateenkaarinuorille!

Setan nuoret odottavat tulevilta valtuutetuilta kuntavaalilupauksia, joilla rakennetaan kunnasta parempi paikka elää sateenkaarinuorille eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille.

Ehdokas, joka haluaa parantaa sateenkaarinuorten hyvinvointia ja viihtyvyyttä kunnassa, voi jakaa verkkosivuillaan tai sosiaalisessa mediassa nuorten laatiman huoneentaulun, lupaus-kuvia ja käyttää somessa #sateenkaarikunta-hashtagia puhuessaan sateenkaarinuorten oikeuksista ja hyvinvoinnin lisäämisen tärkeydestä.

6-kohtainen huoneentaulu

Lupaus-kuvat

Setan valtakunnalliset kuntavaaliteesit ja materiaalia ehdokkaille


Suomen Lukiolaisten liitto kerää www.kuntaremppa.fi -sivustolle ehdokasgalleriaa 18-30-vuotiaista ehdokkaista. Mukaan voi ilmoittautua tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Ehdokkaita lisätään sivustolle jatkuvasti, joten kannattaa toimia heti. Sivustoa päivitetään 19.3. asti, joten ilmoittauduthan mukaan tätä ennen.


Etsinnässä liikunnan ja urheilun ehdokkaat

Olympiakomitea kartoittaa, ketkä ehdokkaista ovat aktiivisia liikunta- ja urheiluyhteisössä. Aktiivisuus voi tarkoittaa työ- tai luottamustehtävää esimerkiksi liikuntajärjestössä, urheiluseurassa, tutkimuslaitoksessa, tai muuta aktiivista roolia urheilun ja liikunnan edistämiseksi.

Liikunnan ja urheilun parissa aktiiviset ehdokkaat listataan verkkosivulle, josta sitten tiedotetaan liikunta- ja urheiluyhteisöä. Näin liikunnan ja urheilun parissa toimiville on helppoa löytää tässä suhteessa omia arvoja lähellä olevia ehdokkaita. Ehdokkaille tämä mahdollistaa näkyvyyttä.

Voit antaa tietosi tällä lomakkeella.


Suomen kirjastoseura kutsuu SDP:n kuntavaaliehdokkaat osoittamaan tukea Suomen käytetyimmälle kulttuuripalvelulle, kirjastolle. He nostavat kirjastojen puolella olevia ehdokkaita esille sosiaalisen median kanavissaan.

Ole kirjaston puolella, tutustu kampanjaan ja ota logo käyttöön osoitteessa: suomenkirjastoseura.fi/kirjastonpuolella

Kampanja näkyy Facebookissa: www.facebook.com/kirjastoseura ja Twitterissä: #kirjastonpuolella


Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry haluaa muistuttaa, että kunnissa päätetään monista ammattiin opiskelevia koskevista asioista. OSKU ry on käynnistänyt #AmistenYstävä-kampanjan, johon osallistumalla kuntavaaliehdokas voi ilmaista ottavansa kuntapolitiikassa myös amikset huomioon.

Kampanjaan voi osallistua tulostamalla itselleen #AmistenYstävä-kyltin ja ottamalla itsestään kuvan sen kanssa. Kuva voi olla esimerkiksi selfie, ryhmäkuva tai yhteiskuva jonkun ammattiin opiskelevan kanssa – tyyli on vapaa! #AmistenYstävä-logo voi olla kuvassa myös esimerkiksi puhelimen tai tabletin näytöllä. Tulosteen saa ladattua itselleen osoitteesta www.osku.info/kuntavaalit. Samasta osoitteesta löytyvät myös OSKU ry:n kuntavaalitavoitteet.

Tarjoamme #AmistenYstävä-hashtagilla sosiaaliseen mediaan lisätyille kuville näkyvyyttä omissa kanavissamme.


Suomen yrittäjät julkaisevat sivuillaan www.yrittajat.fi/kuntavaalit kaikkien ehdolla olevien jäsenyrittäjiensä tiedot. Tiedoista on linkit ehdokkaiden ilmoittamille vaalisivuille, facebookkiin ja twitteriin.

Yrittäjäehdokas voi ilmoittaa ehdokkuudestaan osoitteessa www.yrittajat.fi/kuntavaaliehdokas.


Tutustu terveysinvestointeihin ja tee profiilisi www.terveysehdokas.fi -sivujen vaalikoneeseen. Ehdokkaan profiilin täyttämiseen menee vain muutama minuutti, ja se kannattaa käydä täyttämässä viimeistään 6.3.

Mukana Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset Yksi elämä -terveystalkoot sekä Hammaslääkäriliitto, Lääkäriliitto, Suomen Lähi- ja Perushoitajaliitto SuPer, Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL ja Tehy.


Yksinasuvat ry tarjoaa synergiaetua ehdokkaille:

Pyydämme kuntavaaliehdokkailta puolueesta riippumatta vastausta kysymykseen

”Miten vaikuttaisit kuntapolitiikan keinoin yksinasuvan yhdenvertaisuuteen suhteessa muihin perhekuntiin? Jos ymmärrät yksinasuvan yhteiskunnallisen, sosiaalisen ja taloudellisen aseman ja haluat vaikuttaa siihen myönteisesti kunnan- tai kaupunginvaltuustossa, julkaisemme asiaa koskevat vaalitavoitteesi verkostoissamme maaliskuun loppupuolella.”

posti@yksinasuvat.fi