Tuppurainen: Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan kehittämistoimiin ja innovaatiokumppanuuteen tulevat rahat tervetulleita

4.2.2021

Hallitus on päättänyt tänään alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman rahoituksen alueellisesta jaosta. Pohjois-Pohjanmaan liitto saa maakuntien omaehtoisen kehittämisen määrärahaa 491 000 euroa. Rahaa voidaan käyttää esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan vahvuuksiin ja erikoistumiseen perustuviin kehittämishankkeisiin, kokeilujen käynnistämiseen sekä monenkeskisiin selvitys- ja innovaatiohankkeisiin.

Lisäksi Oulun kaupungille myönnettiin 500 000 euroa valtion ja kaupungin välisten innovaatioekosysteemisopimuksen käynnistämiseen.

– Tämä yhteensä lähes miljoonan potti tarjoaa työkaluja luoda alueellamme osaamisperusteista kasvua ja synnyttää työpaikkoja, toteaa ministeri Tytti Tuppurainen.

Kaupungin ja valtion välisen ekosysteemisopimuksen tavoitteena on vahvistaa julkisen ja yksityisen sektorin välistä TKI-yhteistyötä. Tämä tehdään tukemalla vetovoimaisten osaamiskeskittymien ja innovaatioympäristöjen rakentumista ja suomalaisten toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin.

– Meillä on alueellamme runsaasti huippuosaajia. On tärkeää kehittää toimintaa eteenpäin ja viedä samalla Oulua kaikkine vahvuuksineen entistä näkyvämmin maailmankartalle. Tarvitaan myös uusia huippuja luomaan tulevaisuuden innovaatiota. Pohjoisen vahvaa innovaatioveturia tarvitaan myös jatkossa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa