Strand, Berg & Mäkynen: Planeringspengarna för hamnvägen är ett resultat av gott samarbete

11.12.2020

– En så stor planeringspeng är ett tecken på att Finlands regering värdesätter Vasaregionen och inser vikten av näringslivets enorma investeringar och arbetsplatser för hela Finland. Som Vasa stadsfullmäktigeordförande vill jag även tacka kollegor i övriga regeringspartier runtom i Finland för ett utmärkt samarbete, säger riksdagsledamot Joakim Strand (SFP).

– Satsningen på hamnvägen är ett tecken på fungerande samarbete och regeringens uppskattning för regionens exportindustri och internationalitet. Hamnvägen möjliggör att en stor del av den tunga trafiken som idag kör igenom Vasa centrum kan nu styras smidigare till huvudlederna, konstaterar riksdagsledamot Matias Mäkynen (SDP):

– Vasa hamnväg är en viktig framtidsinvestering för Österbotten som förbättrar förbindelserna även till Västerbotten och Sverige. Hamnvägen är livsviktig för Vasaregionen för att Vasklot hamn ska kunna förenas med logistikcentret samt med riksvägarna 3 och 8, när industriområdet på Vasklot utvidgas och när den nya färjan blir färdig nästa sommar, säger riksdagsledamot Kim Berg (SDP).

Dela på sociala medier