Skinnari: Turhasta byrokratiasta luovuttava

Ajankohtaista 16:59

Ville Skinnari

SDP:n kansanedustaja Ville Skinnarin mielestä pienyrittäjien kohtaamasta turhasta byrokratiasta on päästävä eroon.

Suomalaiset pienyrittäjät kohtaavat paljon turhaa byrokratiaa joka vie yrittäjien aikaa sekä aiheuttavat suuriakin taloudellisia kustannuksia. Yrittäjä Juha Parma kertoi eilen MTV Uutisille, että hänen yrityksensä kuudella työntekijällä tulee olla työturvallisuuskortti, katutyökortti, ensiapukortti, valttikortti, piirturikortti, tulityökortti, sähkötyökortti, nosturikortti, piirturikortti, ammattipätevyyskortti, ajokortti ja muutama muu. Viimeisen kahden vuoden aikana Parman yritys on maksanut lähes 50 000 euroa erilaisista pakollisista korteista. Lisäksi kaikki nämä kortit on uusittava 3-5 vuoden välein.

– Sipilän hallitus on nostanut normien purkamisen ja byrokratian vähentämisen kärkihankkeeksi, mutta silti pienyrittäjät kohtaavat yhä liikaa turhaa byrokratiaa, joka vie yrittäjän aikaa ja rahaa. Hallituksen tulee ensisijaisesti purkaa pienyrittäjien kohtaamaa turhaa byrokratiaa.

Skinnari on jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Tilanteeseen on pikaisesti saatava muutos.

Suomessa on miltei kaksisataa tuhatta yksinyrittäjää, jotka tekevät kovaa ja korvaamatonta työtä. He ovat usein myös taloudellisesti tiukoilla ja päällekkäiset korttivaatimukset ja niihin liittyvät kalliit koulutukset eivät tue yritystoimintaa, eivätkä kortit välttämättä paranna yrittäjän osaamistakaan.

– Suomen tulevaisuuden kannalta ei ole tarkoituksenmukaista, että yrittäjät maksavat kymmeniä tuhansia euroja erilaisista korteista ja turhasta byrokratiasta. Tarvitsemme sääntelyä, jotta kaikki toimivat reilusti ja rehellisesti, mutta turhasta byrokratiasta on päästävä eroon.