SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Jussi Halla-aho on kääntänyt lopullisesti selkänsä duunareille

29.5.2021

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm kritisoi Jussi Halla-ahon oikeistolaista talouspolitiikkaa.

– Perusuomalaisten talouslinja kurittaisi ennennäkemättömällä tavalla pieni- ja keskituloisia. Halla-aho on kääntänyt lopullisesti selkänsä duunareille. Perussuomalaiset on siirtynyt työnantajaleirin kovan linjan pesaajaksi ja menee jo Kokoomuksesta kovaa oikealta ohi, Malm kommentoi.

– Perussuomalaiset väittää olevansa palkansaajapuolue, mutta veisi samalla palkan rippeetkin duunareilta, Malm sanoo.

Malmin mukaan Halla-ahon ehdotukset heikennyksistä työttömyysturvaan ja irtisanomissuojaan, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamisesta sekä veroleikkauksista johtaisivat hyvinvointivaltion alasajoon.

– Halla-aho leikkaisi julkisia palveluja ja heikentäisi pieni- ja keskituloisten työehtoja. Mitä tästä sanovat ne sadattuhannet suomalaiset, jotka tekevät pitkiä työtunteja joka päivä – että heiltäkö tässä pitäisi leikata? Halla-ahon talouspolitiikka on kuin monikansallisten suuryritysten ja halpatuottajien toivomuslista, Malm kommentoi.

– Halla-ahon vaatima palkkojen sivukulujen leikkaaminen veisi maton suomalaisten eläketurvan ja sairasvakuutuksien alta. Perussuomalaiset haluavat siis lähteä romuttamaan viimeisen sadan vuoden aikana rakennetun hyvinvointivaltion ja työehtojärjestelmän, Malm kritisoi.

Malm mukaan Perussuomalaisten puheet näyttävät puolueen todellisen linjan.

– Perussuomalaiset ajaa matalapalkkoja Suomeen. Jussi Halla-ahon Suomi tulisi olemaan halpatuotannon ihmemaa, Malm sanoo.

– Unohtaako Halla-aho aivan kokonaan koulutuksen ja osaamisen? Suomen vahvuuksia ovat nimenomaan korkea koulutustaso, vakaa valtio ja kasvavat yritykset. Hyvinvointi syntyy työpaikoista, joista saa kohtuullista palkkaa, ei mistään halpatyöstä, Malm kysyy.

Jaa sosiaalisessa mediassa