Sdp:n Tarja Filatov: Perussuomalaisten budjetti lisäisi tulevaisuuden epävarmuutta

30.11.2020

Sdp:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Tarja Filatov sanoo, että joutuu olemaan melkoisen notkea, jotta perussuomalaisten tavoin saa vaihtoehtobudjettiinsa kirjattua kaksi toisilleen vastakkaista tavoitetta ja vieläpä ilman minkäänlaisia laskelmia ja perusteita. Esitys leikkaisi tulevaisuuden työllisyysinvestointeja, mutta väittää vahvistavansa työllisyyttä.

Perussuomalaiset kehuvat maanantaina julkaistussa vaihtoehtobudjetissaan puolustavansa ”suomalaista työtä, teollisuutta ja yrittämistä”. Samaan hengenvetoon he vaativat Suomea irtautumaan EU:n yhteisestä elvytyspaketista.

– Pienen vientivetoisen maan teollisuudelle ja työllisyydelle on ensiarvoisen tärkeää, että meidän päämarkkina-alueemme eli EU:n jäsenmaat saavat taloutensa uudelleen nousuun. Suomen kaltaiselle investointihyödykkeiden tuottajalle se on suorastaan kohtalon kysymys, Filatov sanoo.

EU:ssa neuvotellusta elpymisvälineestä irtaantuminen on Filatovin mielestä täysin epärealistista ja olisi tuhoisaa myös tulevaisuudenuskon säilyttämisen kannalta. Filatov huomauttaa, että näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat valmiita tukemaan Unkarin ja Puolan EU-tukia ilman oikeusvaltioperiaatetta, mutta sen sijaan Suomen pitäisi irtautua koko paketista.

– Samaan aikaan perussuomalaiset peruisivat veroja ja lisäisivät avokätisesti veronkevennyksiä.

Kaiken tämän he rahoittaisivat leikkaamalla maahanmuuton ja kehitysavun kustannuksia. Laskelmia yhtälön mahdollistamiseksi perussuomalaiset eivät esitä, Filatov ihmettelee.

– Huomionarvoisinta perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa on se mitä siinä ei ole: Siitä puuttuu esimerkiksi eduskunnan tietopalvelun tai jonkin muun uskottavan tahon laskelmia kustannuksista tai vaikutuksista, Filatov toteaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa