SDP:n Riitta Mäkinen ja Keskustan Joonas Könttä iloitsevat tarvittavista panostuksista Keski-Suomen liikennehankkeisiin

13.12.2022

Keski-Suomen liikenne- ja muihin hankkeisiin suunnataan lähes 1,5 miljoonaa euroa. Näillä varoilla voidaan tehdä merkittäviä parannuksia esimerkiksi liikenneturvallisuuteen, iloitsee SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan ja sen liikennejaoston jäsen Riitta Mäkinen. Hankkeita kohdistetaan Jyväskylään, Tikkakoskelle, Äänekoskelle, Laukaaseen, Kivijärvelle ja Kannonkoskelle.

– Jyväskylässä Köhniön ylikulkusillan peruskorjaus ja Tikkakoskella tievalaistuksen uusiminen ovat tärkeitä täsmäkohteita, joilla parannetaan kaikkien liikkujien turvallisuutta. Koko Jyvässeutu hyötyy myös uutena MAL-alueena joukkoliikennetuesta, jota osoitettiin kaikille MAL-seuduille yhteensä miljoona euroa. Myös Laukaan hanke on odotettu, samoin Konginkangas-Mattilanvirran välinen päällysteenkorjaus, Mäkinen ja Könttä toteavat.

Myös pitkäaikainen toive poikittaisen raideliikenteen kehittämisestä etenee edelleen, kun Orivesi-Haapamäki-Seinäjoki ja Haapamäki-Jyväskylä välisten raiteiden sähköistyksien suunnitteluun suunnataan myös 100 000 euroa.

– Poikittaisraideliikenteen kehittäminen on ollut pitkäaikainen tavoite. Olen itse toiminut selvitysryhmän varapuheenjohtajana ja hienoa nähdä, että projekti etenee, jatkaa Mäkinen.

Könttä iloitsee myös Metsästäjäliiton 100 000:n euron tuesta, jolla parannetaan ympäristötyötä ja annetaan myös tärkeä huomioarvo yli 300 000:lle tuhannelle maamme metsästäjälle.

– Ilman metsästäjiä olisi riistakantamme epätasapainossa ja liikenneturvallisuus retuperällä, Könttä huomauttaa

Kuluttajaliitto saa myös osansa jakovaralistoista. Kuluttajaliitolle jaetaan 150 000 euroa, jolla vastataan lisääntyneeseen neuvonnan tarpeeseen sekä kustannetaan koulutushanke ikääntyneille ihmisille huijausten estämiseksi.

– Ikääntyneiden ihmisten koulutus on merkittävä panostus taloudellisen turvallisuuden lisäämiseen, Mäkinen huomauttaa.

Jo vuoden 2023 täydennetyssä talousarviossa huomioitiin myös päihteitä käyttävien äitien ja vauvaperheiden Pidä Kiinni-hoitopalvelut, joihin suunnattiin 3 miljoonaa euroa.

– Päihdeäitien palvelujen saatavuus ja palveluihin tarvittavan rahoituksen turvaaminen uudessa sote-rakenteessa kestävällä ja pitkäjänteisellä tavalla on välttämätöntä. Palveluketjujen ja eri toimijoiden välisen yhteistyön tulee toimia saumattomasti ja yhdenvertaisesti hyvinvointialueiden palvelujärjestelmässä, päättää Mäkinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa