SDP:n Räsänen: Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, joka valmistellaan parlamentaarisesti

Ajankohtaista 17:04

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) vaatii hallitukselta konkreettisia tekoja lasten oikeuksien ja perheiden aseman parantamiseksi. Räsänen huomauttaa, että esimerkiksi YK:n lastenoikeuksien komitea on antanut useita huomautuksia Suomelle lasten oikeuksien puutteellisesta toteutumisesta.

‒ Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen lapsistrategian, jonka toimenpiteillä Suomesta kehitetään maailman lapsiystävällisin maa. Hallitus on käynnistänyt asiasta tänä vuonna oman valmistelutyönsä, mutta työtä ei kuitenkaan tehdä parlamentaarisesti. Olisi järkevintä, että näin tärkeässä yli vaalikausien toteutettavassa asiassa työtä tehtäisiin yli puoluerajojen lasten oikeuksien vahvistamiseksi, Räsänen toteaa.

Kuluneella viikolla on vietetty lasten oikeuksien viikkoa ja myös päättäjät ovat puhuneet paljon lapsista. Räsänen pitää myönteisenä, että lähes kaikki puolueet ovat nostaneet lapset ja perheet esiin avauksissaan.

‒ Viime viikolla julkaistun uuden väestöennusteen mukaan Suomeen syntyy entistä vähemmän vauvoja ja moni syli jää vaille toivottua lasta. Näin pienen tyttären isänä tuntuu hyvältä, että oikeastaan kaikki puolueet ovat nostaneet lasten ja perheiden aseman parantamisen esille. Nämä jos mitkä ovat todellisia tulevaisuuskysymyksiä, joihin on paneuduttava uudella otteella seuraavalla vaalikaudella. Tarvitsemme enemmän tekoja pelkkien puheiden sijaan Räsänen päättää.