SDP:n Piritta Rantanen: Jämsän teollisuuden ja työllisyyden tulevaisuuden rakentamiseksi tarvitaan suunnitelma

26.8.2020

UPM on tänään tiedottanut, että se suunnittelee Jämsän Kaipolan tehtaan pysyvää sulkemista viimeistään vuoden 2020 loppuun mennessä. Jämsäläinen SDP:n kansanedustaja Piritta Rantanen on asiasta järkyttynyt.

– Olen äärimmäisen pahoillani tehtaan työntekijöiden puolesta. Toivon voimia ja toivoa tässä järkyttävässä ja vaikeassa tilanteessa, Rantanen sanoo.

– Jämsän yksi kivijaloista on vahva teollisuus ja tällainen ilmoitus on kova isku erityisesti tehtaalla työskenteleville ihmisille, mutta myös Jämsälle ja koko Keski-Suomen elinvoimalle.

Koronan myötä tilanne ei ole yrityksillä ollut helppo, mutta siitä huolimatta Rantanen toivoisi yrityksiltä harkittuja tekoja ja avoimuutta.

– Nyt on tarve pohtia ratkaisuja Suomen vientiteollisuuden hyväksi ja saada aikaan niin lyhyen kuin pitkän aikavälin toimia. Tämän vuoksi kokoonnumme perjantaina Jämsään yhdessä eri toimijoiden ja SDP:n varapuheenjohtaja, ministeri Ville Skinnarin kanssa laatimaan suunnitelmaa Jämsän teollisuuden ja työllisyyden tulevaisuuden rakentamiseksi, Rantanen kertoo.

Rantanen peräänkuuluttaa vahvoja toimia ihmisten hyväksi.

– On ensisijaisen tärkeää, että ihmiset saavat kaiken mahdollisen tuen tässä tilanteessa. Työnantajan on kannettava vastuunsa siitä, mihin työntekijät tulevaisuudessa sijoittuvat ja meidän kaikkien on tehtävä parhaamme, jotta tilanteesta selvitään.

UPM:n suunnitelma Kaipolan tehtaan sulkemisesta koskee kolmea paperikonetta ja vaikuttaa noin 450 työpaikkaan. Lisäksi yhtiön listalla on monia muita säästökeinoja, jotka koskevat toimijoita ympäri Suomen. Kaikkiaan suunnitelmat vaikuttavat toteutuessaan noin 840 työpaikkaan, joista valtaosa on Suomessa

Jaa sosiaalisessa mediassa