SDP:n Piirainen: Puolustuskyvyn ylläpito edellyttää riittäviä resursseja maanpuolustuksen toimijoille

Ajankohtaista 16:00

SDP:n Raimo Piirainen korosti Kainuun tykistö- ja heittimistökillan kymmenvuotisjuhlassa käyttämässään juhlapuheessa kansallisesta puolustuskyvystä huolehtimisen tärkeyttä. Piirainen totesi puheessaan, että puolustuskyvyn ylläpito edellyttää riittävien resurssien turvaamista maanpuolustuksen toimijoille.

− Suomi pitää huolen uskottavasta kansallisesta puolustuksestaan ja sen riittävästä resursoinnista. Suomen puolustuskyky perustuu yleiseen asevelvollisuuteen, koulutettuun reserviin, koko maan puolustamiseen ja korkeaan maanpuolustustahtoon. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan päämääränä on ehkäistä Suomen joutuminen sotilaallisen konfliktin osapuoleksi, Piirainen puhui juhlapuheessaan.

Piirainen kiitteli pääministeri Antti Rinteen hallitusohjelmaa, jossa puolustusvoimien ja puolustushallinnon resurssitarpeet on huomioitu. Muun muassa puolustusvoimien henkilöstöä lisätään hallituskaudella noin 100 tehtävällä, mikä on vastaus puolustusvoimien viime vuosina kasvaneeseen henkilöstövajeeseen.

− Kainuun prikaatin toiminnan kehittäminen ja tulevat investoinnit tulevat myös tarpeeseen. Tietojeni mukaan Kainuun prikaatin tulevat kiinteistöinvestoinnit ovat puolustusvoimien listalla aivan kärkipäässä. Rahoitusta lisätään Puolustusvoimien kuin myös Rajavartioston toiminnan kehittämiseen.  Pohjois-Suomen ja Kainuun rajavalvontaan lisätään henkilöresursseja, Piirainen päätti puheensa.