SDP:n Piirainen: ”Joku raja ahneuden kanssa, Finnair!”

Ajankohtaista 11:59

Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) arvostelee kovin sanoin valtionyhtiö Finnairin toimintaa. Piirainen sanoo olevansa erittäin pettynyt Finnairin toimintaan valtionyhtiön ja Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen säästöneuvotteluissa.

”Työntekijäpuoli oli valmis 10 prosentin palkanalennuksiin. Tämä ei osakeohjelmasta nauttivalle Finnairin johdolle riittänyt. Joku raja pitäisi Finnairillakin olla ahneuden kanssa”, Piirainen sanoo.

Piirainen muistuttaa, että esimerkiksi valtiollisen SAS:n säästötalkoisiin osallistuivat kaikki, johto etunenässä ja suuremmalla osuudella. Piirainen kysyykin, onko Finnairin johto itse valmis 22 prosentin palkka-aleen, jota se vaatii matkustamotyöntekijöiltä.

Finnair on lisännyt ulkomaista vuokratyövoimaa samaan aikaan, kun se on lomauttanut suomalaista matkustamohenkilöstöä.

”Finnair on jo pitkään sorsinut suomalaisia työntekijöitä. Sinivalkoisuus on yhtiölle pelkkä mainoslause, joka lensi näissäkin neuvotteluissa romukoppaan. Pitää muistaa, että kyseessä on valtionyhtiö. Omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Haaviston on aika astua esiin”, Piirainen sanoo.

Piirainen muistuttaa, että työvoiman kilpailukykyä mittaavassa kansainvälisessä tutkimuksessa Finnair sijoittuu hyvin. Hän kiittää matkustamohenkilökuntaa siitä, että he jaksavat tehdä erinomaista työtä huolimatta vuosia kestäneestä epävarmuudesta.

”On aivan käsittämätöntä, että yhtiön johto ei tunnu arvostavan pätkän vertaa matkustamohenkilöstön ammattitaitoa ja erityisesti sitä, että matkustamohenkilöstö on vaikeassa tilanteessa valmis palkka-aleen. Mikään ei tunnu riittävän bonuksista nauttiville johtajille.”