SDP:n Piirainen: Energiahuoltovarmuuden parantamiseksi järeitä toimia

7.4.2022

Hallitus on tänään päättänyt järeän toimenpidepaketin kotimaisen bioenergian huoltovarmuuden parantamiseksi. SDP:n kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen on hyvillään päätöksistä.

– Hallitus on tilanteen tasalla ja toimintakykyinen. Siitä ovat osoituksena tämän päivän erinomaiset päätökset kotimaisen puubioenergian saatavuuden parantamiseksi, Piirainen toteaa.

– Ensi talvena Suomessa on tarve korvata venäjältä tuotua polttoainetta, erityisesti metsähaketta. Tähän tarkoitukseen tehdään useita toimia kotimaisen metsähakkeen tuotannon vauhdittamiseksi, Piirainen sanoo.

– Erityisen merkittävä päätös on kahden uuden raakapuuterminaalin rakentaminen ja yhden vanhan raakapuuterminaalin sähköistäminen. Tätä toimenpidettä varten osoitetaan rahoitusta 40 miljoonaa euroa vuoden 2022 lisätalousarvioon, Piirainen kertoo.

– On hyvä, että metsänomistajia aktivoidaan nyt hoitamaan metsiään ja tätä kautta lisäämään energiapienpuun määrää. Kemera-tuen nosto on tähän oiva kannustin. Hyvä lisä on myös uusi Suomen metsäkeskuksen toimesta alkava neuvontakampanja metsänomistajien ja toimijoiden aktivoimiseksi pienpuun keruuseen nuoren metsän hoitokohteilta, Piirainen sanoo.

– Siltojen ja tiestön kuntokartoitus sekä yksityisteille osoitettu 10 miljoonan euron lisäraha on huoltovarmuuden näkökulmasta niin ikään viisasta, Piirainen toteaa.

– Suomalaisten maanpuolustustahto on tunnetusti korkea. Nyt tarvitaan samaa tahtoa myös energiahuoltovarmuuden parantamiseen. Kannustan yksityisiä metsänomistajia toimiin, jotta voimme irtaantua venäläisestä puubioenergiasta ja korvata sen kotimaisella! Raimo Piirainen päättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa