SDP:n Pia Viitanen iloitsee hallituksen puuttumisesta sähkönsiirtoyhtiöiden verovälttelyyn

31.1.2021

Hallitus tiedotti tällä viikolla että, se valmistelee syksyn 2021 budjettiriiheen mennessä lakimuutosta, jolla puututtaisiin kansainvälisten pääomasijoittajien verovälttelyyn. Uudistukset tulevat voimaan vuoden 2022 alusta alkaen.

– Päätös aggressiiviseen verosuunnitteluun puuttumiseksi on tärkeä. Estämällä voittojen siirto ulkomaille tasaamme pelikenttää kotimaisille yrityksille ja omistajille, joilla ei ole mahdollista vastaavaan verovälttelyyn. Paitsi että voimme saada verotuloja, myös suomalaisten yritysten kilpailukykyä parannetaan, iloitsee eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Pia Viitanen.

Nykyiset verovälttelysäädöksen eli niin kutsutun korkovähennysrajoituksen porsaanreiät ovat käyneet ilmi esimerkiksi valtionvarainministeriön selvityksistä. Kansalaisjärjestö Finnwatch on puolestaan arvioinut, että Suomi on menettänyt viimeisen viiden vuoden aikana sähkönsiirtoyhtiöiden Carunan ja Elenian verojärjestelyjen vuoksi 90 miljoonaa euroa verotuloja.

– Sähkönsiirtoyhtiöt ovat luonnollisia monopoleja, joiden investoinneille laki takaa varman tuoton. On mahdoton löytää syitä sille, miksi sallisimme pääomasijoittajien sähkönsiirtoyhtiöille verovälttelyn, kun samaan aikaan kotimaiset yritykset maksavat voitoistaan verot normaalisti, Viitanen korostaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa