SDP:n Paula Werning: Luotan siihen, että hallitus tekee ripeästi tarvittavat päätökset lääkärihelikopterien tukikohtien toteuttamiseksi Kouvolaan ja Seinäjoelle

Ajankohtaista 15:53

SDP:n kansanedustaja Paula Werning vastaa Yle Kotkan uutiseen, joka käsitteli Kouvolan Uttiin suunniteltua lääkärihelikopterin tukikohtaa. Werning on huolissaan siitä, että uutinen on omiaan herättämään perusteetonta huolta Kouvolan alueella tukikohtahankkeen etenemisestä.

− FinnHEMS Oy:n toimitusjohtaja Jyri Örrin kommentit uutisessa herättävät Kouvolan alueella tarpeetonta huolta ja epävarmuutta tärkeän hankkeen etenemisestä. Olen keskustellut asiasta puhelimitse vastuuministeri Krista Kiurun kanssa pian uutisen julkaisemisen jälkeen. Hallitus on jo aloittanut valmistelun ja tarvittavat päätökset tukikohtien rakentamiseksi pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti.

Werning muistuttaa, että ensihoidon ilmailupalvelujen osalta Sipilän hallitus jätti täydentävän esityksensä antamatta sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksen yhteydessä, joten kokonaisuuden yksittäiset osat on linjattava uuden hallituksen toimesta osana soten kokonaisuudistusta.

− Pidän tärkeänä, että valmistelu etenee nyt rivakasti. Viime hallituskauden valmistelun puutteet tullaan korjaamaan ja saadaan lääkärihelikoptereihin liittyvä kokonaisratkaisu aikaan ripeästi osana sote-uudistuksen kokonaisuutta. Kouvolan ja koko seutukunnan kannalta on olennaista, että aikaisemmista jo tehdyistä sitoumuksista pidetään kiinni. Puhuttuani asiasta ministeri Kiurun kanssa olen vakuuttunut, että valmistelu etenee seutukunnan kannalta odotetulla tavalla, Werning päättää.