SDP:n Paatero: Arktisen alueen mahdollisuudet huomioitava meriteollisuudessa

Ajankohtaista 13:37

SDP:n kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Sirpa Paatero pitää Suomen edun kannalta järkevänä ja arktisen strategian mukaisena, että Suomi huomioi toiminnassaan myös meriteollisuuden mahdollisuudet arktisilla alueilla.

– Suomen tulee jatkossakin säilyä arktisen meriteollisuuden ja varustamotoiminnan johtavana asiantuntijamaana ja suomalaisten yritysten on oltava vahvasti mukana arktisten merialueiden kehittämishankkeissa, Paatero linjaa.

– Pohjoiset liiketoimintamahdollisuudet ovat nyt ja erityisesti tulevaisuudessa niin merkittävät, ettei Suomen kaltainen pieni kansantalous voi hukata näitä mahdollisuuksia.

– Suomella on vahvaa osaamista meriteollisuudessa mutta myös turvallisuus- ja ympäristöosaamista, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita herkällä arktisella alueella toimiessa, Paatero muistuttaa.

– Arktinen alue öljy- ja muine luonnonvaroineen on kasvavan taloudellisen kiinnostuksen kohteen oli Suomi siellä mukana tai ei. Myös ympäristön kannalta voi olla parempi että Suomi vie korkeatasoista osaamistaan alueelle kuin että jää sivustakatsojaksi, Paatero huomauttaa.

– Talous- ja ympäristökysymykset ovat kaikilla aloilla vahvasti kytkeytyneitä toisiinsa. Kysymys ei ole joko tai vaan sekä että tässäkään asiassa, Paatero huomauttaa.

Eduskunta käsitteli arktista strategiaa 2.10.2013 ja käy piakkoin ajankohtaiskeskustelun omistajaohjauksesta.