SDP:n Ojala-Niemelä: Lappi hyötyy alueellisen opintolainahyvityksen kokeilusta

1.9.2022

Kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja sekä harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän (HAMA) varapuheenjohtaja Johanna Ojala Niemelä (sd.) iloitsee Marinin hallituksen päätöksestä kokeilla alueellista opintolainahyvitystä.

– Alueellinen opintolainahyvitys on Marinin hallituksen kokeilu, jolla halutaan kannustaa nuoria suomalaisia muuttamaan maalle ja tuntureille. Kokeilun suurimpia voittajia olisivat muun muassa maaseutukunnat. Mukana kokeilualueessa on 25 Itä- ja Pohjois-Suomen kuntaa, Ojala-Niemelä kertoo.

– Alustavien tietojen mukaan kokeilussa olisivat Lapista mukana Savukoski, Pelkosenniemi, Salla, Kemijärvi ja Posio. Marinin hallitus osoittaa tällä päätöksellä vahvan tukensa Lapin, koko Itä-Suomen ja maaseutukuntien elinvoiman ja työllisyyden vahvistamiseksi, Ojala-Niemelä toteaa.

– Yksityiskohdista ja tarkemmista summista opintolainahyvityksen osalta sovitaan tarkemmin hallituksen esityksen yhteydessä.

– Olen pitkään ollut mukana edistämässä tätä Norjassa jo käytössä olevan mallin käyttöönottoa Suomessa, joten on hienoa, että se nyt etenee. Jo edellisen parlamentaarisen työryhmän kaudella tutustuimme Norjan ja Ruotsin aluepoliittisiin toimenpiteisiin ja totesimme niistä monet varsin toimiviksi. Aluepoliittisilla tukitoimilla turvataan syrjäseutujen työvoimaa ja elinvoimaisuutta. Marinin hallitus osoittaa tällä päätöksellä, että se haluaa tukea erityisesti suomalaista maaseutua ja harvaan asuttuja alueita, Ojala-Niemelä päättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa