SDP:n Matias Mäkynen: Yrityksiä ei jätetä oman onnensa nojaan

19.11.2020

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan hallitus ei jätä äkillisen rakennemuutoksen kokeneita alueita oman onnensa nojaan, vaan tukee alueiden elinvoimaa ja työllisyyttä ensi vuoden talousarvion täydennysesityksessä.

Lisärahaa suunnataan muun muassa alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin, joilla vauhditetaan uuden yritystoiminnan syntymistä äkillisissä rakennemuutostilanteissa.

– Olemme jo aiemmin helpottaneet yrittäjien pääsyä sosiaaliturvan piiriin, millä on ollut iso merkitys erityisesti yksinyrittäjille ja ammatinharjoittajille. Yrittäjien työttömyysturvaoikeuden ja työttömyysturvan suojaosan korottamista jatketaan. Lisäksi lomautettuja koskevia työvoimapoliittisia muutoksia jatketaan opiskelun osalta, mikä lisää mahdollisuuksia opiskella lomautuksen aikana, eduskunnan talousvaliokunnan jäsen ja Kelan valtuutettuna toimiva Mäkynen toteaa.

Mäkynen muistuttaa, että hallitus on jo aiemmin varannut resursseja työllisyyspalveluihin, joilla esimerkiksi tuetaan irtisanomisuhan alla olevan työstä työhön siirtymistä.

– Hallitus on sitoutunut turvaamaan suomalaisten hyvinvoinnin ja yritysten selviytymisen kriisin yli mahdollisimman vähäisin inhimillisin ja taloudellisin vahingoin. Tuemme alueiden työllisyyttä ja elinvoimaa ja pidämme samalla huolta ihmisistä koronakriisin keskellä, Mäkynen sanoo.

Jaa sosiaalisessa mediassa