SDP:n Kymäläinen: Itärata etenee vahvalla yhteistyöllä

21.5.2021

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on ilahtunut Itäradan hankeyhtiöneuvotteluissa saadusta neuvottelutuloksesta. Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään, että valtion ja kuntien neuvottelijat ovat päässeet yhteisymmärrykseen Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön perustamisesta.

 On hienoa, että Itäradan hankeyhtiöneuvottelut ovat edenneet nopeasti. Valtio ja kunnat ovat tehneet tässä hyvää yhteistyötä. Tärkeää on, että itäinen raidehanke etenee tasaveroisesti kahden muun raidehankkeen kanssa, jotta työssäkäyntialueet kasvavat, alueiden saavutettavuus paranee ja liikkumisesta tulee entistä kestävämpää joka puolella Suomea, Kymäläinen toteaa.

Mahdollisesti perustettavan hankeyhtiön tarkoituksena olisi Lentorata–Porvoo–Kouvola-raideyhteyttä koskevan raidehankkeen suunnittelu ja rahoittaminen rakennusvalmiuteen saakka. Sopimuksen hyväksyminen ja hankeyhtiön perustaminen edellyttää vielä valtion ja kuntien hyväksymismenettelyjä omissa päätöksentekoelimissään. Valtion mahdollisesta rahoituksesta hankeyhtiölle päättää eduskunta.

 On hienoa, että hankeyhtiössä olisi tämänhetkisen tiedon mukaan valtion lisäksi valtion yhteensä 25 kaupunkia ja kuntaa. Neuvottelujen aikana mukaan siis liittyi kokonaan uusia kuntia. Tämä kertoo vahvasta yhteisestä tahtotilasta Itä-Suomen saavutettavuuden ja elinvoimaisuuden edistämiseksi. Mukana on muun muassa uusi kotipaikkakuntani Lappeenranta, jonka kannalta uusi nopea raideyhteys olisi tärkeä niin matkailun kuin työssäkäyntialueen näkökulmasta, Kymäläinen päättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa