SDP:n Kim Berg: On erittäin tärkeää, että hallitus torjui kehysriihessä leikkaukset peruspalveluihin ja että ihmisille tärkeisiin arjen palveluihin sekä työllistymiseen satsataan edelleen hallitusohjelman mukaisesti.

30.4.2021

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusten kehittäminen ja hoitotakuun voimaan saattaminen ovat keskeisiä ihmisten arjen palvelujen parantamisen kannalta. Yksinkertaisesti se, että ihminen pääsee vastaanotolle hoitamaan vaivansa jonottamatta ja jatkohoitoon sujuvasti, on koko sote-uudistuksenkin ydin.

– Koronakriisin akuutti hoito vaatii hyvää päätöksentekokykyä ja kriisin jälkeinen jälleenrakentamisen aika yhteistä visiota. On tärkeää, että peruspalveluista ei tingitä. Korona on lisännyt hoitovajetta, johon tulee vastata tehokkaasti perustason sote-palveluihin satsaamalla. Etenkin nopea hoitoon pääsy mielenterveyden ongelmissa auttaa meitä myös työllisyystavoitteen saavuttamisessa, toteaa sdp:n kansanedustaja Kim Berg.

On hyvin tärkeää, että hallitus löysi tien hallitusohjelmansa 80 000 lisätyöllisen kasvu-uralle. Se on vahva työllisyysviesti ja oikeudenmukaisuuden viesti tulevaisuuteen.

Työpaikkoja ei luoda työntekijöiden turvaa heikentämällä, vaan työttömyyden juurisyihin puuttumalla. Siksi hallitus parantaa työllisyyttä kehittämällä työllisyyspalveluja ja tukemalla osatyökykyisten pääsyä työelämään. Lisäksi osaamiseen panostamalla parannetaan pitkäaikaistyöttömien ja työnsä menettäneiden mahdollisuuksia työllistyä uusille aloille. On oikein, ettei tässä ajassa kiristetä sosiaaliturvaa ja heikennetä toimeentuloa, kun ihmiset ovat joutuneet olosuhteiden pakosta lomautetuiksi ja työttömiksi.

– Myös paikalliseen sopimiseen liittyvistä periaatteista pidettiin hallitusohjelman mukaisesti kiinni. Hallitus edistää oikeudenmukaista ja reilua työllisyyspolitiikkaa, joka nojaa sopimusyhteiskuntaan. Työehtosopimusjärjestelmä on vakaiden työmarkkinoiden peruspilari, jota ei tule lähteä horjuttamaan, Berg pättää.

Jaa sosiaalisessa mediassa