SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen: Jyväskylälle ansaitusti 131 000 euron valtionavustus kestävän liikkumisen edistämiseen

17.4.2020

Liikenne- ja viestintäministeriö ja Traficom julkaisivat tänään yli miljoonan euron edestä valtionavustuksia kevyelle liikenteelle. Tavoitteena on tukea ja edistää kestäviä liikkumistapoja.

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen iloitsee Jyväskylän saamasta potista, joka on yhteensä 131 000 euroa.

– Jyväskylä on tehnyt pitkäjänteistä työtä Suomen liikuntapääkaupunkina erityisesti liikunnan terveyshyötyjen tutkimuksessa ja ihmisten omaehtoisen liikunnan tukemisessa. Jyväskylän kaupunkistrategian keskeinen kärki on kestävän kehityksen edistäminen ja nyt saatu avustus tukee työmatka- ja vapaa-ajan pyöräilyä, jota kaupunki edistää parhaillaan, Mäkinen kertoo.

Avustus jakaantuu Jyväskylän kestävän kehityksen yhdistyksen, JAPA ry:n, ja Jyväskylän kaupungin kesken. JAPA ry saa 85 000 euroa kestävän liikkumisen edistämiseen ja urheiluseurojen liikkumisen ohjauksen kehittämiseen Jyväskylän alueella.

– Lisäksi Jyväskylän kaupungille myönnetään yhteiskäyttöautopalvelun kehittämiseen sekä liikkumisen ohjauksen vaikuttavuustutkimukseen yhteensä 45 975 euroa, mikä on hienoa, koska julkisen liikenteen kehittäminen on keskeinen osa kestävän kehityksen painopisteitämme, Mäkinen kiittelee.

Jaa sosiaalisessa mediassa