Rinne: Hallituksen epäonnistumiseen ei ole varaa

Ajankohtaista 09:41

Osapuolet on kutsuttava takaisin neuvottelupöytään ja prosessia on vietävä puolueettomasti eteenpäin. Mikäli tilannetta ei nyt rauhoiteta, vaarana on pitkittynyt työmarkkinakriisi, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo.

Työmarkkinaneuvotteluiden kariutumisesta huolimatta hallituksen ei pidä antaa periksi. Osapuolet on kutsuttava takaisin neuvottelupöytään ja prosessia on vietävä puolueettomasti eteenpäin. Hallituksen uuteen epäonnistumiseen ei ole varaa. Suomi tarvitsee edelleen pitkäkestoisen ja maltillisen palkkaratkaisun, joka luo yrityksille ja palkansaajille vakaita tulevaisuudennäkymiä. SDP on jo kesästä lähtien tarjonnut hallitukselle neuvoja ja auttavaa kättä sopimuksen synnyttämiseksi. Tähän tarjoukseen hallitus ei ole tarttunut, vaan se on itsepäisesti pitänyt kiinni sanelusta ja pakottamisesta.

SDP luottaa suomalaisiin vahvuuksiin, joihin tämä maa on aina voinut nojata tiukan paikan tullen. Ne vahvuudet ovat sopiminen ja yhteistyö. Niistä SDP haluaa pitää kiinni jatkossakin ja suosittelee samaa myös hallitukselle. Suomalaisten palkkoja leikkaavasta pakkolakipaketista luopuminen olisi hallitukselta ensimmäinen ja samalla se tärkein askel kohti ratkaisun löytymistä.  

Mikäli tilannetta ei nyt rauhoiteta, vaarana on pitkittynyt työmarkkinakriisi. Sen tien päässä ei odota mitään hyvää meille suomalaisille. Toivottavasti hallitus ymmärtää tämän ja antaa sopimiselle mahdollisuuden. Suomalaiset työmarkkinat toimivat silloin, kun niille antaa mahdollisuuden toimia.