Paasio: Porvarien verolinjassa ei päätä, ei häntää

Ajankohtaista 07:16

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja verojaoston jäsen Heli Paasio ihmettelee hallituspuolueiden ristiriitaisia veropuheita.

– Samaan aikaan kun keskusta ajaa härkäpäisesti ruoan alv:n alennusta välittämättä opposition ja talousasiantuntijoiden varoituksista, vihjaa pääministeri Matti Vanhanen, että yleistä alv-kantaa pitäisi nostaa. Missä on keskustan veropolitiikan linja?

– Samaan hengenvetoon on kummasteltava myös Vanhasen työmarkkinoille esittämiä vaatimuksia työurien pidentämisestä, kun samassa puheessa pääministeri esittää paluuta perheverotukseen. Tällä toimenpiteellähän hallitus nimenomaan kannustaisi pienipalkkaisia vanhempia jäämään kotiin kesken työuran.

– Mielenkiintoista on, että samoja asioita on ihmetellyt myös hallituskumppani kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi, joka on todennut keskustan toiminnan olevan epä-älyllistä.

Paasion mukaan näin vakavassa taloudellisessa tilanteessa on kestämätöntä, että päähallituspuolueiden kesken käydään huutokauppaa siitä, miten paljon ruoan ja ravintoloiden arvonlisäveroa voidaan keventää.

– Kaikilla veronkevennyksillä pitäisi aina pystyä tukemaan työllisyyttä. Porvarihallitus on kuitenkin erikoistunut veropolitiikassaan jakamaan taloudellista hyötyä omille intressiryhmilleen samaan aikaan kun työllisyys jatkaa laskuaan.