Nelosen uutisankkuri Jesca Muyingo SDP:n ehdokkaaksi

Ajankohtaista 13:45

Tv-kanava Nelosen uutisankkuri Jesca Muyingo asettuu SDP:n kansanedustajaehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiristä.

Hän on opiskellut valtiotieteiden maisteriksi Lontoon yliopistossa, pääaineina kansainvälinen politiikka ja julkisoikeus (Master of Arts, International Studies & Diplomacy, University of London) ja hänellä on lisäksi erillisopintoja kielissä, kansanterveystieteessä ja kriisinhallinnassa sekä rauhanvälittämisessä Helsingin, Johns Hopkinsin ja Harvardin yliopistoissa.

Muyingolla on tv-uran lisäksi runsaasti monipuolista kokemusta niin YK-tehtävistä kuin kansainvälisestä pankkitoiminnasta. Hän aloitti työuransa Ylen tv-uutisissa vuonna 1996, jonka jälkeen hän hakeutui YK-tehtäviin. Kuuden YK-vuoden jälkeen hän siirtyi pariksi vuodeksi investointipankkiin.

Jesca Muyingo haluaa tuoda eduskuntaan uusia tuulia ja erilaista osaamista sekä osan siitä kansainvälisestä kokemuksesta ja näkemyksestä, joita hänelle on kertynyt suomalaisena maailmalla.

– Olen nähnyt aivan käytännössä monia hyviä ja huonoja esimerkkejä lukuisten eri maiden ulkosuhteista sekä kauppa-, sosiaali- ja maahanmuuttopolitiikasta. Vuosien varrella olen nähnyt sotaa ja rauhaa, röyhkeyttä ja pyyteettömyyttä, ääretöntä vaurautta ja köyhyyttä. Koen siis itseni tavattoman etuoikeutetuksi, ja siksi kansanedustajan tehtävä on palvelus myös Suomelle ja suomalaisille. Koen, että tämä on minulle sekä kunnia että velvollisuus.

Jesca Muyingo on sukutaustaltaan suomalaisugandalainen.