Ministeri Viitasen lähiökiertue käynnistyy Kotkasta

Ajankohtaista 07:17

Haussa ideoita ja esimerkkejä lähiöiden kehittämiseen

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen aloittaa 16. elokuuta viisi paikkakuntaa kattavan lähiökiertueen, jossa kerätään ideoita lähiöiden kehittämiseen asukkailta ja muilta asiantuntijoilta. Eri paikkakunnilla teemoina ovat muun muassa syrjäytymisen ehkäisy, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, täydennys- ja korjausrakentaminen sekä asuinalueiden viihtyisyyden parantaminen.

Kiertue käynnistyy Kotkan Karhuvuoressa, jossa kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa pohditaan asuinalueen haasteita, vahvuuksia ja yhteisöllisyyden merkitystä. Lisäksi Viitanen tutustuu jo 20 vuotta toimineen korttelikoti Muorikan toimintaan. Kotkasta kiertue jatkuu Lahden Liipolaan, Turun Varissuolle, Vantaan Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen sekä Tampereen Tesomaan.

– Lähiöiden kehittämisessä on saatava uusi vaihde päälle. Haluan kiertueella tavata mahdollisimman paljon lähiöiden asukkaita, aktiivisia toimijoita ja asiantuntijoita kuullakseni ideoita ja hyviä käytännön esimerkkejä. Paikalliset asukkaat ovat avainroolissa oman elinympäristönsä kehittämisessä, ministeri Viitanen sanoo.

Kiertueen taustalla ovat ministeri Viitasen 27. kesäkuuta esittelemät Viitasen lähiöviitoset eli viisi näkökulmaa lähiöiden kehittämiseen. Lähiöitä tarkastellaan korjaamisen ja rakentamisen, palveluiden, eriytymisen estämisen, turvallisuuden ja tulevaisuudenvisioiden näkökulmasta. Painopisteinä ovat lähiöiden korjaus- ja täydennysrakentaminen, yhteistyön kehittäminen niin ministeriö- kuin kuntatasolla sekä uusien toimintatapojen edistäminen lähiöiden kehittämiseksi ja asukkaiden oman toiminnan helpottamiseksi.

Ministeri Viitasen lähiökiertueen aikataulu:

16.8. Karhuvuori, Kotka: avoin keskustelutilaisuus ”Kaikkien Karhuvuori” kirjastossa (os. Taruraitti 4) kello 9.30-10.45

2.9. Liipola, Lahti

6.9. Varissuo, Turku

9.9. Myyrmäki ja Martinlaakso, Vantaa

13.9. Tesoma, Tampere