Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu. #opiskelija #huoltajakorotus #perhe #puoliväliriihi #silmänkääntötemppusosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu.Sosialidemokraatit SDP

Timo Harakkashared tweet on Twitter

SOS jakaa lisää menoja ja ministerinsalkkuja ja tekee *seuraavalle* hallitukselle miljardileikkauksia. Tulkaa pois,Suomi ansaitsee parempaa.

Antti Rinneshared tweet on Twitter

Hallitus jää kauas työllisyystavoitteestaan. Illan uutinen: Kolme uutta ministeriä. Lopputulos on työllisyyden suhteen pettymys.

Ville Skinnarishared tweet on Twitter

Miljardi Soten tietojärjestelmiin on hyvä sijoitus, jos se käytetään uusin avoimiin järjestelmiin - ei upoteta rahoja vanhaan eli Apottiin.

Maria Guzeninashared image on Instagram

#suomi100 näyttely avattu Euroopan neuvoston yleiskokouksessa Strasbourgissa! Sataan vuoteen mahtuu paikoin vaikeaakin historiaa, mutta eteenpäin on menty. Tehdään seuraavista sadasta vieläkin hienompi menestystarina.maria_guzenina

Lindtman: Uudet valtuudet edellyttävät vastapainoksi vahvaa valvontaa

Ajankohtaista 13:13

Antti Lindtman

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman edellyttää, että Suomen tiedustelulainsäädännön uudistamisessa löydetään ratkaisu, jossa kansallinen turvallisuus ja yksilön perusoikeudet ovat tasapainossa. Uudet viranomaisoikeudet edellyttävät vastapainoksi vahvaa valvontaa.

– Pidämme tärkeänä, että Suomeen säädetään ajantasainen tiedustelulainsäädäntö. Uudet turvallisuusuhat edellyttävät, että viranomaisilla on käytettävissä nykyaikaiset työkalut kansallisen turvallisuuden takaamiseksi. Viranomaisille myönnettävien uusien tiedustelun mahdollistavien valtuuksien vastapainoksi tulee kuitenkin taata niiden riittävän vahva valvonta, Lindtman toteaa.

Vahva laillisuusvalvonta ja riittävän isot muskelit parlamentaariselle valvonnalle kansalaisten perusoikeuksien suojaksi ovat Lindtmanin mukaan välttämätön edellytys tiedustelulainsäädännön toteutumiselle. Tähän tulemme kiinnittämän erityistä huomiota jatkovalmistelussa.

Valvonnan lisäksi sosialidemokraatit korostavat, että mahdolliset uudet valtuudet tulee rajata erittäin tarkasti, jotta kansalaisten voivat luottaa siihen, että heidän perusoikeuksia kunnioitetaan.  Matti Meikäläisten massaurkintaa emme hyväksy. Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä tulee käymään huolella läpi nyt lausuntokierrokselle lähetettävät tiedustelulainsäädännön mietinnöt ennen lopullisen kantamme muodostamista. Edessä on tarkka pohdinta kansalaisten perusoikeuksien ja turvallisuudennäkökohtien välillä, Lindtman ennakoi.

– Tiedustelulainsäädännön hyväksyminen edellyttää vahvaa luottamusta ja laajaa parlamentaarista yhteisymmärrystä tuekseen. Tässä työssä marssijärjestyksen on oltava selvä. Ensin on päästävä yhteisymmärrykseen sisällöstä. Vasta tämän jälkeen otamme kantaa aikatauluun.