Lindtman: Toivotan joulurauhaa

Ajankohtaista 15:00

Antti Lindtman Vantaalla

Kaksi yötä on jouluun. Monelle se tarkoittaa viime hetken lahjojen hankkimista ja joulun ruokien valmistamista.

Moni suomalainen viettää tämän viikon arkisissa työaherruksissa. Joulusiivous tehdään sitten, kun työltä saa levon. Osa hallituspuolueiden edustajistakin osoittaa kiitettävää aktiivisuutta näin joulunalusviikolla. Ulkoministeri Soini sekä Keskustan edustajat Vanhanen ja Lintilä ovat ahkeroineet vielä tänäänkin.

Toivon, että tuleva vuosi voisi alkaa rakentavassa hengessä uusilla päätöksillä, jotka yhdistävät kansalaisia ja rakentavat Suomelle sillan yli synkän virran. SDP on toivonut työmarkkinoille tasapainoista ratkaisua, jonka kaikki osapuolet niin työntekijät kuin työnantajat voivat kokea oikeudenmukaiseksi.

Työmarkkinasovun kannalta keskeistä on, että hallitus peruu niin sanotut pakkolait, kuten palkansaajapuolella on laajasti esitetty. Tämä avaisi neuvottelut uudelleen ja mahdollistaisi vakaan näkymän tuleviksi vuosiksi. Olemme tarjonneet niin tässä kuin monissa muissakin asioissa hallitukselle yhteistyön kättä. Jos apua ja tukea tulevalle vuodelle tarvitaan, ehdotus Lauri Ihalaisen käyttämisestä sovittelijana on edelleen voimassa. Ihalainen on eri osapuolten keskuudessa laajasti arvostettu työmarkkinaosaaja ja työministerin tehtävää menestyksekkäästi hoitanut tuhansien sopimuksien mies.

Uskon, että yli hallitus-oppositiorajojen meidän kaikkien yhteinen tavoite tulevalle vuodelle on saada useampi suomalainen työn syrjään kiinni ja Suomi nousuun.

Jouluna meidän kaikkien on hyvä levähtää työntäyteisen syksyn jälkeen. Haluan toivottaa koko hallitukselle ja kaikille suomalaisille rauhaisaa joulunaikaa ja viisautta vuodelle 2016.