Kiuru luopuu ehdokkuudestaan – ”Katson rauhassa, missä tehtävässä voin parhaiten palvella puoluetta”

Ajankohtaista 18:58

Krista Kiuru

Krista Kiuru kertoo luopuvansa ehdokkuudestaan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.

– Tarja Filatov ja Sirpa Paatero ovat molemmat hyviä ystäviäni ja erinomaisia ehdokkaita puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. He ovat molemmat kokeneita poliitikkoja, joten koen parhaaksi väistyä tässä tilanteessa heidän hyväkseen. Toivon, että uusi valittava puheenjohtaja innostuu uudistamaan puoluevaltuuston toimintaa, minkä alunperin asetin päätavoitteekseni.

Kiuru kertoo, että lukuisista pyynnöistä ja vielä tänäänkin saadusta kannatuksesta huolimatta hän ei aio tavoitella puoluevaltuuston puheenjohtajuuden sijasta myöskään puoluevaltuuston varapuheenjohtajan paikkaa.

– Olen saanut työskennellä puoluevaltuuston varapuheenjohtajana vuosina 2010-2012 sekä puolueen varapuheenjohtajana 2012-2017. Uskon, että näissä tehtävissä olen antanut kaikkeni ja haluan antaa tilaa tuoreille nimille.

– Mielestäni tästä huolimatta SDP:n Satakunnan piirin ei tule luopua puoluevaltuuston varapuheenjohtajan paikan tavoittelusta. Ilmoitin tänään satakuntalaisille valtuutetuille, että haluaisin laittaa etusijalle tähän tehtävään porilaisen Tommi Raunelan. Olen iloinen, että piiri valitsi hänet puoluevaltuuston varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Kiitän kuitenkin kaikkia niitä oman piirin edustajia, jotka vielä tänäänkin kannattivat sitä, että olisin ollut ehdolla myös puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi.

Kiuru kertoo harkitsevansa rauhassa, minkälaisessa tehtävässä hän voi parhaiten palvella Sosialidemokraattista puoluetta.

– Olen ollut vuodesta 2010 lähtien puoluehallituksessa ja puoluejohdossa. SDP:ssä on useita tärkeitä tehtäviä ja uskon, että mielenkiintoisia haasteita tulee jatkossakin eteen. Nyt haluan keskittyä erityisesti satakuntalaisten antaman tehtävän hoitamiseen eduskunnassa. Ihanaa vaihtelua tulee olemaan sekin, että enää ei tarvitse reissata koko ajan puolueen johtotehtävissä ympäri Suomea.