Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Ympärivuorokautisen päivystyksen poikkeusluvan myöntäminen Iisalmelle ja Varkaudelle oikea ratkaisu

30.11.2019

Perusterveydenhuollon ympärivuorokautinen päivystys jatkuu Iisalmessa ja Varkaudessa. Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvat perusterveydenhuollon päivystykseen Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle sekä Varkauden kaupungille. Poikkeusluvat ovat voimassa vuoden 2022 loppuun saakka. Poikkeusluvat myönnetään määräaikaisina, koska sote-uudistuksessa vastuu palvelujen järjestämisestä siirtyy kunnilta suuremmille itsehallinnollisille alueille.

”Olen iloinen, että sosiaali- ja terveysministeriö on tunnistanut Iisalmen ja Varkauden perusterveydenhuollon tilan. Poikkeusluvan myöntäminen on oikea ratkaisu terveydenhuollon päivystyspalvelujen ylläpitämisen kannalta”, sanoo Väätäinen.

”Pitkät välimatkat päivystyspisteiden välillä Savo-Karjalassa tarkoittavat, että välttämättömiä terveydenhuollon palveluja ei voida turvata pelkästään ensihoidon avulla. Päivystäville terveydenhuollonyksiköille on taattava riittävät voimavarat ja osaaminen, jotta hoidon laatu ja potilasturvallisuus toteutuvat”, kertoo Väätäinen.

Jaa sosiaalisessa mediassa