Kansanedustaja Pilvi Torsti: Ilmastonmuutos ja monimuotoisuus opetussuunnitelmiin ja tutkintotavoitteisiin

Ajankohtaista 14:26

Kansanedustaja Pilvi Torsti (sd.) esittää, että ilmastonmuutos on nostettava kiireellisesti koulutuksemme perussisältöihin. Tarvitsemme sitovia ratkaisuja, jotka koskevat opetussuunnitelmia ja tutkintotavoitteita peruskoulussa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

”Lisäksi opettajille on tarjottava tarvittavat tiedot ja valmiudet ilmastonmuutoksen käsittelyyn. Siksi myös opettajankoulutuksen sisällöt tulisi pikaisesti käydä läpi” Torsti linjaa.

 

Torstin mukaan viimeistään kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n ilmastoraportti nosti laajaan tietoisuuteen ilmastonmuutoksen etenemisen ja sen vaikutukset. Ilmastonmuutoksen ohella lajien monimuotoisuuden kaventuminen ovat tehneet selväksi, että nykymuotoinen elämäntapa on maapallolle mahdoton. Ilmastonmuutos ja lajikato edellyttävät laajoja rakenteellisia muutoksia.

 

“Suomessa on sitouduttava aloittamaan seuraavalla vaalikaudella suuret ja vaativat muutokset energia-, ilmasto-, vero- ja elinkeinopolitiikassa, jotta tavoite hiilineutraalista Suomessa vuonna 2035 olisi mahdollinen. Kouluopetuksen pitää olla tässä ajantasalla niin perusopetuksessa kuin lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa”, Torsti korostaa.

 

Kansanedustaja Pilvi Torsti osallistui keskiviikkona Eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa, joka käsitteli ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuutta ja lajikatoa.