Guzenina-Richardson: EK johtaa kansaa harhaan

Ajankohtaista 07:49

Sdp:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson ihmettelee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) lakiasiainjohtaja Lasse Laatusen nuivaa suhtautumista eläketyöryhmien työn tuloksiin.

– Työelämän laatukysymyksiin paneutuneen Ahtelan työryhmän paperi on toivoa antava. Jos maan hallitus vain löytää itsestään tahtoa, voidaan Ahtelan työryhmän esityksillä vaikuttaa työelämän laatuun ja saada työuria pidennettyä tavoitteiden mukaisesti.

Guzenina-Richardson ihmettelee myös Laatusen lausuntoa, jonka mukaan hän ei ole perehtynyt oman työryhmänsä rinnalla työskennellen Ahtelan työryhmän työn tuloksiin.

– Ei kai kokonaisuutta voi hallita pitämällä päätä pensaassa, Guzenina-Richardson kysyy.

Guzenina-Richardson arvostelee myös Elinkeinoelämän Keskusliiton kielteistä suhtautumista eläketyöryhmien työskentelyn tuloksiin ja epäilee sen sotkevan tahallaan kaksi käsitettä yleisen eläkeiän korottamisen ja työurien pidentämisen.

– Tavoite työurien pidentämisestä ihmisten työedellytyksiä parantamalla on aivan eri asia kuin mekaanisesti eläkeiän korottaminen hallituksen esityksen mukaisesti 65:een.

Guzenina-Richardson kysyy, miksi EK:ssa ja maan hallituksessa sivuutetaan työurien pidentämiskeskustelussa vuoden 2005 eläkeuudistuksen jo näkyvä vaikutus eläkkeelle siirtymisen iän nousuun.

– Nyt on mielenkiintoista nähdä laulaako porvarihallitus EK:n lauluja ja toteuttaa heidän esityksensä yleisestä vastustuksesta huolimatta. Jos näin käy, on selvää, että palkansaajan asia on Keskustalle ja Kokoomukselle toisarvoinen ja hallitus on valmis heikentämään suomalaisten eläketurvaa.