Filatov kiirehtii toimia nuorisotyöttömyyden hillitsemiseksi

Ajankohtaista 12:37

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov kiirehtii toimia nuorisotyöttömyyden hillitsemiseksi.

Nuorisotyöttömyyden hillitseminen vaatii toimia heti.

Eläkekeskustelun tiimellyksessä nuorisotyöttömyyden raju nousu ei saa jäädä syrjään, vaatii SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov. Hän puhui lauantaina Lahdessa.

Nuorisotyöttömyys on noussut koko maassa 33 prosenttia edellisvuodesta. Nousu on hälyttävän korkeaa. Maasta löytyy useita kaupunkiseutuja, jossa nousu on ollut jopa 50 prosenttia, sanoo Filatov.

On harhaista kuvitella, etttä nuorten työttömyys hoituisi automaattisesti ikärakenteen avulla. Nuoret tarvitsevat tukea aina. Nuorten yhteistakuu turvaa koulutus, työ- tai harjoittelupaikan alle 25-vuotiaille.

Järjestelmää on laajennettava kolmeenkymmeneen ikävuoteen asti vastavalmistuneiden kohdalla. On myös huolehdittava, että työvoimatoimistojen henkilöstöresurssit riittävät, sillä työvoimapalvelu on ihmistyötä.

Edellisen laman aikana nuorisotyöttömyys pitkittyi ja muuttui osin rakenteelliseksi pitkäaikaistyöttömyydeksi. Tuota laskua maksamme yhä inhimillisenä kärsimyksenä ja vaikeana pitkäaikaistyöttömyytenä, muistuttaa Filatov.