Euroopan Sosialidemokraattisten Nuorten Liittokokous Helsingissä 28.-31.3.2019

Ajankohtaista 19:24

Sosialidemokraattisten nuorten ja opiskelijoiden Euroopan kattojärjestö Young European Socialists YES (ent. ECOSY) järjestää liittokokouksensa Helsingin Paasitornissa 28.-31.3.2019.

Liittokokous tuo yhteen yli 220 delegaattia, puhujaa ja vierasta yli 30 maasta. Delegaattien lisäksi Helsinkiin saapuu kansainvälisen tason poliitikkoja, kuten Euroopan komission 1. varapuheenjohtaja Frans Timmermans, Euroopan parlamentin Sosialistien ja Demokraattien ryhmän puheenjohtaja Udo Bullmann sekä useita Euroopan parlamentin jäseniä eri maista. Myös sosialidemokraattisten nuorten globaali kattojärjestö International Union fo Socialist Youth IUSY lähettää kokoukseen edustajia aina Nepalista ja Länsi-Saharasta saakka.

YES on Euroopan Sosialidemokraattisen puolueen (PES) ja Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmän (S&D) virallinen nuorisojärjestö, joka tuo yhteen sosialidemokraattiset, sosialistiset ja työväenliikkeiden nuorisojärjestöt kaikkialta Euroopasta. Yli 60 jäsenjärjestöllään se on myös Euroopan suurin puoluepoliittinen nuorisojärjestö. Liittokokous on yksi suurimmista Suomessa koskaan järjestetyistä kansainvälisistä nuorisopoliittisista tapahtumista.

”Suomen EU-puheenjohtajakauden alla Suomen sosialidemokraattiset nuoret ottavat johdon myös eurooppalaisen sosialidemokratian tulevaisuuskeskustelussa. Tähän ei riitä mikään kansallinen valmistelu, sillä eurooppalaisista asioista tulee aina puhua yhdessä muiden eurooppalaisten kanssa. Juuri tähän liittokokous antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden. ”, toteaa Euroopan demarinuorten pääsihteeri Tuulia Pitkänen.

Young European Socialists tunnetaan monien EU-poliitikkojen kasvattijärjestönä. Tunnetuista poliitikoista järjestössä ovat toimineet aktiivisesti niin EU:n ulkoasioiden korkea edustaja Federica Mogherini kuin suomalaiset Miapetra Kumpula-Natri ja Jutta Urpilainen.

Kokouksessa kuullaan seuraavien kansainvälisten vieraiden puheet:

Frans Timmermans, Euroopan Komission 1. varapuheenjohtaja (PvDA, Hollanti)
Udo Bullmann, Euroopan parlamentin S&D -ryhmän puheenjohtaja, MEP, Saksa (SPD)
Javi Lopez, MEP, Espanja
Maria Joao Rodrigues, Euroopan parlamentin S&D -ryhmän varapuheenjohtaja, MEP, Portugali
Brando Benifei, MEP, Italia