Euroopan parlamentin S&D-ryhmä: Postipalvelut taattava jokaiselle

Ajankohtaista 12:40

Euroopan parlamentin demariryhmä antoi tukensa Euroopan ay-liikkeen postipalveluiden vapauttamista koskevalle mielenosoitukselle tänään Brysselissä. Ryhmä vaatii postipalveluiden takaamista niin kaupungeissa kuin syrjäseuduilla.

S&D-ryhmän kannan välittänyt belgialaismeppi Said El Khadraoui totesi ryhmänsä jakavan työntekijöiden huolen niin työpaikkojen kuin postipalveluiden säilymisestä.
– Kannatamme kilpailun lisäämistä postipalveluissa vain, jos kohtuuhintaisten palveluiden saanti turvataan jokaiselle.

Parlamentin kuljetusvaliokunnan sosialidemokraattinen varapuheenjohtaja Silvia Ticau Romaniasta korosti, että posti on jaettava jokaiselle vähintään viisi kertaa viikossa niin kaupungeissa kuin syrjäseuduilla.
– Tämä on tehtävä huonontamatta postien työntekijöiden palkkausta tai työoloja. Palveluiden turvaamisen ohella myös työntekijät on huomioitava kaikissa jäsenmaissa, Ticau totesi.

Demariryhmä arvosteli Euroopan komission toimintaa postipalveluiden vapauttamisessa. Ryhmä vaatiikin komissiota selvittämään ensi vuoden alussa voimaan tulevan postipalvelut vapauttavan direktiivin vaikutukset jokaisessa jäsenmaassa.