Backman: Sipilä hämmentää perusteettomasti

Ajankohtaista 13:45

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman katsoo, että Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pyrkii hämmentämään osinkoverokeskustelua perusteettomasti.

Väite, että hallitus olisi avaamassa mahdollisuuden muuttaa ansiotuloja pääomatuloksi ei pidä paikkaansa, toteaa Backman.

 

Puheenjohtaja Sipilältä on ehkä jäänyt kuulematta tai ymmärtämättä hallituksen selkeä ilmoitus ja lupaus, että verolakien varsinaisessa valmistelussa selvitetään kaikki mahdolliset porsaanreiät. Myös Sipilän epäilemät, Backman sanoo.

 

Nyt Sipilänkin olisi syytä antaa hallitukselle vihdoinkin mahdollisuus normaaliin asialliseen ja perusteelliseen lakivalmisteluun ilman jatkuvaa keskeneräisen työn arvostelua. Pääministeri Matti Vanhasen aikana tällainen ei olisi ollut edes mahdollista, sillä silloinhan keskeneräisistä asioista ei puhuttu, muistuttaa Backman.

 

Keskustan uskottavuus arvostelijana on heikko, kun muistaa, että sen hallituskausilla pystyi nostamaan osinkoja 90 000 euroa ilman minkäänlaista pääomaveroa. Vasta tämä hallitus pudotti rajan ensin 60 000 euroon ja saattaa nyt osingot verolle ensimmäisestä eurosta alkaen.